NICE BABY!!

Publicerad 2013-07-29 00:07:47 i Allmänt,

NU ÄR DET DAGS!!! Nice baby!! Just nu sitter vi på planet och bara tar det lugnt. Har taggat till hela veckan nu och nu är vi äntligen påväg.

Gårdagen gick åt att packa, packa och återigen packa. Sovrummet såg ut som ett bombnedslag med kläder. Men efter en dags packning var alla 19.7 kg kläder i en resväska redo för att möta Franska Rivieran.

Idag har dagen gått åt att packa det sista, åka och hämta upp Moster och B för att sedan bege oss till Arlanda. Efter lite små kollande i butiker och en rejäl panikångest attack angående att vi var 3 min från att missa planet...! Aldrig varit så panikslagen i hela mitt liv!!! Som B sa: "En riktig nära döden upplevelse". Men nu sitter vi på planet och ska möta 31 grader och strålande sol, klubbande, stranden och staden Nice. Så himla Nice! (See what I did there, haha)

Mitt rum innan allt var i väskan - kaozz! Och jag och B på Arlanda - Nu kör vi!
(Inlägget skulle laddas upp i torsdags men det fungerade inte så testar två dagar efter istället, haha! Berättar mer om vad vi har gjort imorgon, så himla roligt!!)

GÅRDAGEN

Publicerad 2013-07-24 22:05:52 i Allmänt,

Igår jobbade jag min sista dag på Little Fred och jag kan bara säga att det var en vääldigt seg dag. Långsamma timmar och ingenting att göra. Vid 3 tiden kom Sara förbi och hälsade på, tiden gick då fortare och det blev mycket roligare. När hon sedan gick vid 16.30 gick timmarna till klockan 19 lika långsamt. När de sista timmarna var över mötte jag upp Vigdis vid Sickla för lite bio mys. Bion började dock vid 21.15 så vi hade ca 1 timme att ta död på. Vandrade då till Ica och yrade omkring i mataffären i hopp om att komma på nått att köpa. Vi blev sedan sittandes på McDonalds tills bion började.

Filmen vi såg hette "Känn ingen sorg" det var den filmen som är baserad på Håkan Hellströms låtar. Den var faktiskt förvånansvärt bra tycker jag. Och skådespelaren som spelar huvudrollen är så himla duktig. En riktig bra film som jag rekommenderar.

Och Vigdis: jag lovar att inte bli för brun! Men lite iallafall, haha!

MY SECOND FAMILY

Publicerad 2013-07-23 12:10:40 i Allmänt,

Igår kväll tillbringade jag kvällen med min andra familj! Vi åt middag tillsammans och pratade mycket, som vanligt. Kändes verkligen som jag var en medlem i familjen. Efter middagen gick jag och Sara en promenad runt kvarteret. Som efterrätt hade vi två choklad kakor i bakfickan som vi tog då och då, haha! Vid ca 22.30 åkte jag hem för att återförenas med min bästa vän.
Bed, I <3 U!

Här är några bilder från igår. Kände att jag var så trött så jag var bara tvungen att ta en ego bild! Och sen var månen så extremt stor så va tvungen att knäppa ett kort på den också.
(Ps. Månen var större i verkligheten)

HARD WORK WORK

Publicerad 2013-07-22 11:25:40 i Allmänt,

2 dagar, 1 h och 13 min avklarade av 4 dagars jobb. Har jobbat Lördag och Söndag och nu på schemat står även denna dag, Måndag och även Tisdag. I helgen var det kul att jobba. Tänker alltid när klockan ringer 6.45 och man måste gå upp...! Bara den meningen tröttnar man på... "man MÅSTE gå upp". Anyway, men när jag sen kommer till jobbet tycker jag faktiskt det är ganska kul! Dock vardagar en inte lika kul. Haha, har märkt det efter en timme. Men på helger får man liksom göra mackor och vara i köket m.m. Nu ska man stå i cafeet i 9 h och när det inte kommer några kunder sjunker entusiasmen en aning. Men inga sura miner här, när man tjänar pengar är ingenting tråkigt!

Bilden nedan är för 1-2 veckor sedan när jag var tvungen att ta hand om hur mycket disk som helst!! Just den dagen var det lite sura miner dock, haha!

HAPPY NIGHT

Publicerad 2013-07-19 12:25:23 i Allmänt,

Igår kväll var en jätte intressant/ rolig kväll! Min värdmamma lade nämligen till mig på FB och började skriva till mig (på spanska). Det var jätte kul att få kontakt med henne dock är jag inte så bra på spanska än så det tog lite tid innan jag hann svara henne och medans jag började skriva skrev hon massa mer. Så, haha, blev lite stressigt men ursäktade mig iallafall att det tog så lång tid och hon sa att det inte var någon fara. Hon verkade jätte rar och snäll. Hon lade till och med upp en bild på hennes två barn och hennes brorson på hennes FB-sida så jag kunde se dem. Så himla gulligt! Även fast det pågår ganska mycket nu som kanske inte är så positivt så är jag ändå glad på något sätt. Vilket är skönt! Det positiva väger över det negativa så jag slipper tänka på det i mellan åt.
Bild från när jag och Vigdis var på Sandhamn. (Nunnan har kommit ut från klostret, hahah!) 
 
 

PLANERING INFÖR NICE

Publicerad 2013-07-18 21:05:22 i Allmänt,

Måste berätta om min mycket roliga dag igår! Hade bestämt att träffa min favorit syssling vid tc klockan 3. Först gick vi in på HM för att Bianca (och även jag) hade total värmeslag så hon var tvungen att köpa en klänning. Efter det åkte vi och shoppade lite. Sedan satte vi oss på en uteservering och delade på en stor tallrik sushi. Om jag ska vara helt ärlig så har jag aldrig varit så förtjust i sushi men den här gången var det faktiskt riktigt gott! Eftersom vi inte hade setts på jäätte länge var vi tvungna att prata av oss rejält. Efter det gick vi och köpte efterrätt - nämligen glass! Vi satte oss på en bänk i medis i den extrema värmen och fortsatte att prata av oss. Vid ännu lite avpratning gick vi och satte oss på en annan uteservering där vi tog en kall vitamin Well/ aloevera dryck och satte oss och började planera inför resan till Nice. Vilket gjorde att jag blev bara mer taggad! Ska bli så himla roligt!! Vid halv nio åkte vi sedan hem efter ännu lite mer prat, haha!

Dock har jag alltid oturen på min sida och känner mig sjuk och har dessutom ont i halsen... ååh så typiskt!! Idag har jag druckit säkert 10 koppar te och försökt kurera mig förutom ett trevligt besök hemma hos Moas mormor och morfar. Vi satt och prata i solen i ungefär 1 1/2 timme, vi fick även bullar och saft. Humöret steg i grad iallafall så vi får häl hoppas det hjälper också! Trevligt var det vilket som iallafall! Nu ligger jag i soffan och försöker återigen att kurera mig med en kopp te. Hoppas det bara är falskt alarm.

SEAGATE BACKUP PLUS

Publicerad 2013-07-16 21:22:21 i Allmänt,

Seagate backup plus är ett av mina senaste inköp. Har nämligen haft min "skol" dator i 4 år nu och kände att det var dags att göra en total backup, speciellt med alla mina bilder. Fick denna dator när jag började i 7:an när vi sedan slutade 9:an och det var "Bye Bye" till Myrsjöskolan köpte jag ut datorn och har nu haft den i ett år till. Skulle helst vilja ha en ny dator nu när jag ska åka till Spanien, fresh start = ny dator. Men har inte råd just nu och känner att jag hellre vill "slösa" mina pengar i landet i stället på en ny dator. Det var också en anledning att köpa hårddisken innan Spanien, jag ville rensa ut allt så jag har plats för alla bilder som kommer tas i mitt nya hem! Så det är vad jag har hållit på med de senaste två dagarna, rensat ut allt. Blev lite frustrerad i början pågrund av att jag inte förstod mig på den och trodde jag var tvungen att fråga någon (vilket jag inte orkade) eller lämna tillbaka den. Men som det tekniska proffset jag är (eller...?) så listade jag ut hur man gjorde. Så nu är jag snart klar! 
Såhär ser denna ut. Inte för att det är något intressant men tänkte att jag kunde liva upp inlägget med en bild, haha! 
 

GOSSIP GIRL

Publicerad 2013-07-16 16:40:19 i Allmänt,

Har precis sett klart alla säsonger av det berömda Gossip Girl! Som aallaa snackar/ har snackat om! Dock blev jag inte så förvånad när jag nu såg sista avsnittet och fick "officiellt" reda på vem Gossip Girl var. Eftersom alla har redan sagt vem det var. Jag tyckte serien var jätte bra men eftersom jag redan visste vem Gossip Girl var så tror jag inte jag hade spänningen som resten av världen hade när ingen visste vem det var. Men den serien är absolut värd att se. Och även jag har fått några favorit karaktärer som jag nu absolut älskar. Men nu ska jag försöka njuta lite av sommaren, haha! Eftersom serie kollande gör så att ens sociala liv, bara ens liv utanför ytterdörren, inte existerar! Så nu ska jag försöka att ha ett liv som de på skärmen istället för det liv framför den, haha! 
 
XOXO Gossip Girl ...eller? 

ETT GAMMALT MÅL UPPNÅTT

Publicerad 2013-07-14 21:42:12 i Allmänt,

Precis som rubriken lyder så har jag checkat av ett av mina gamla mål. Att nämligen kunna springa en sträcka som jag har kämpat med i över ett år (för två år sen). Mamma och jag har kommit underfund med att vi tycker det är mycket roligare att springa tillsammans, så därför har vi börjat göra det. Dock så har vi förut sprungit olika sträckor. Jag springer en runda som är ca 6 km och mamma springer en som är 4.5 km. Och mitt mål har varit att kunna springa den sträckan, som är 4.5 km, utan att stanna. Och idag så klarade jag det, vilket bevisar att min kondition har förbättras ganska mycket sedan jag började springa. Eftersom jag springer den rundan på 6 km så har jag svårt att hålla koll på hur mycket jag faktiskt springer pågrund av att jag går vissa sträckor i början och i slutet. Men nu blev det konkret att jag sprang 4.5 km utan att stanna. Jihoo!! ett delmål uppfyllt iallafall. Jag vet att vissa springer fortare och längre än mig men jag är nöjd för det jag har uppnått idag! 
Källa: WeHeartIt.com 
 

EN GRÅ DAG

Publicerad 2013-07-14 10:16:59 i Allmänt,

Nu sitter jag på jobbet och väntar mest på att tiden ska gå... Vädret är grått och tråkigt och det är inga kunder. Vet egentligen inte vilket speciellt väder det ska vara när folk vill handla byggvaror. Igår var det strålande sol hela dagen och då var det inte mycket folk. Idag är det gråmulet och det är fortfarande inte mycket folk... Hmm? Får hoppas att det ruschar på lite snart så iallafall tiden går lite fortare. Idag slutar jag nämligen 15 istället för 17 vilket är väldigt skönt!

SMOOTHIE´S

Publicerad 2013-07-13 22:55:01 i Allmänt,

Jag har fått tillbaka min smoothie crave! I början av 9:an åt jag bara smoothie till frukost och jag njöt verkligen. Jag längtade till mornarna för att jag visste att jag skulle få äta min smoothie. Men sen tröttnade jag ett tag men det var inte förens härom dagen när min mamma nämde att vi borde köpa mer bär för att göra smoothie, då fick jag tillbaka mitt crave för smoothie. Jag tycker det är så enkelt och jag har kommit på att det är ännu enklare när man tar tinade bär istället för frysta...haha! Vi säljer nämligen smoothie på jobbet och när vi gör dem så har vi kokta (pågrund av hepatit "nojan") så går det både mycket enklare och, ur min synpunkt, tycker jag det blir mycket godare. Sen såklart kanske inte jag har det allra nyttigaste receptet och inte det mest avancerade heller. Jag tar bara bär, banan och vaniljyougurt. Vissa kanske tycker det blir för sött, men jag som gillar sött tycker att det är jätte gott. Haha, lite spontant inlägg såhär på kvällskvisten (när jag egentligen borde sova...) men kände att jag var tvungen att förmedla att jag "äntligen" har fått tillbaka min crave för smoothie! 
 

EGOBOOST!

Publicerad 2013-07-13 18:38:26 i Allmänt,

Igår var min dag faktiskt väldigt bra! Planerade ju att åka till Forum igår, vilket jag gjorde. Där köpte jag en bärbar hårddisk, en svart tubklänning, en vit bandaou (stavning*), och två böcker av Isaballa Löwengrip bl.a "Egoboost!". Har hört mycket om den och eftersom den är riktad till tonårs tjejer så tyckte jag det kunde vara kul att läsa den. Låg i en timme i solen igår och läste med en hallon smothie bredvid mig, riktigt härligt! Härligheten varade till kvällen när jag inte kunde somna igen... Låg och vred och vände på mig från kl 23.30 till 1. Sedan vaknade jag kl 4 pågrund av att det var rysligt varmt i mitt rum. Sedan vid 06.30 ringde klockan för uppstigning och jobb stod på schemat. Har jobbat till 17.30 och nu ligger jag helt slut och läser i min efterlängtade säng. My best friend!

NICE MED B!

Publicerad 2013-07-12 11:29:37 i Allmänt,

Jag har glömt att berätta!! 
Jag ska till Nice den 25 Juli med min favorit syssling Bianca! Det ska bli så himla kul! Ser väldigt mycket fram emot det. Min moster och hennes man har en lägenhet där. De brukar åka dit ganska ofta, det är som deras andra hem kan man säga. Och jag och B har alltid velat åka utomlands tillsammans och nu äntligen så ska vi det! Såklart ska moster också vara där.
 
Båda jag och B har varit där innan. Jag tror hon har varit där med någon kompis och släkten förut och jag har varit där en gång förut med mamma förra sommaren. Det var också otroligt mysigt när jag och mamma var där. Vi gjorde egentligen inte så mycket. Vi var mest på stranden och åkte till olika städer som man var tvungna att se, så som Monaco. Vi skulle också åkt till Cannes men det blev inte så, kanske blir denna gång istället. Mosters lägenhet ligger uppe på ett berg (man kan se utsikten på en av bilderna från deras lägenhet) så det har en helt otrolig utsikt. En minus är dock att bussarna som går upp för hela berget slutar gå vid 18 så om man vill vara ute på kvällarna måste man gå hela vägen upp. Mamma och jag gjorde det en kväll och jag hade skinnkjol på mig... Fatta vad svettig man blev!! Det tog ca 1 timme att gå upp för berget - bra motion med andra ord... Förhoppningsvis så kanske B och jag kommer få skjuts hem på kvällarna för moster har ju bil där. Om inte så är det bara att börja bergsklättra, haha! 
 
Bilderna nedan är från sommaren när jag och mamma var där. Längtar tillbaka såå mycket och ser jätte mycket fram emot att åka dit med B! 
 
 
 
 
 
 
 

STRANDSATT I LÄGENHETEN...

Publicerad 2013-07-11 14:38:00 i Allmänt,

Ååhh!! Som rubriken säger så är jag verkligen strandsatt i min egen lägenhet... Jag har ingen moppe för den är hos pappa, jag har inga joggingskor så jag kan gå och hämta moppen, jag har inget busskort heller. Jag har inget internet, dels för att iPaden är skit konstig och imorse tog mamma med sig både bredbandet och datorn. Och eftersom hon då tog med sig datorn kan jag heller inte fortsätta på mitt spanska brev... Det ända som jag har är mat, solen och mobilen. Men när man har kollat instagram typ 20ggr är det inte lika kul att kolla 21 gång. Men nu ska jag inte vara mer negativ. Var bara tvungen att få ut min frustration, haha!

Hade nämligen tänkt att åka till Nacka Forum idag och köpt lite grejer, som en bok, ett svart tub klänning och ett par svarta bikini trosor. Men eftersom jag är strandsatt fick jag spara mina planer till imorgon istället.

Just nu ligger jag med en svalkande Yollibox med blåbärs smak och solar.

SOME GOOD, SPANISH NEWS

Publicerad 2013-07-10 21:00:53 i Allmänt,

Igår och idag har handlat mycket om min vistelse i Spanien.
 
Det började med att igår fick jag mitt första brev från min spanska familj, soo exiting!! Läste igenom det klockan tolv på natten då jag inte hade sett det tidigare på dagen. "Väckte" då mamma (om hon nu sov, vilket jag inte tror) i glädje och läste upp brevet för henne. Haha båda tror jag sedan var för uppspelta för att kunna sova efter det. Jag stannade dock uppe lite till för att kunna smälta allt. Kan berätta lite om min "tillfälliga" familj för ett år framöver.
 
Familjen består alltså av en mamma - Mamen, en pappa - Raul, en syster - Lucia, en bror - Lucas. Både mamman och dotter gillar att läsa, mamman gillar även att laga mat. Vilket förhoppningsvis betyder att jag kommer få äta mycket god mat. Pappan är restaurang manager på en golfklubb och gillar att springa. Lucia är 9 år och gillar, förutom att läsa, rita och måla naglarna. Lucas är snart 6 år och gillar att dansa och sjunga, precis som jag, haha! Familjen verkar verkligen toppen bra och känns nu som jag inte kunde få en bättre familj.
 
Min tanke bekräftades även idag när jag skulle börja besvara brevet jag fick av dem igår. Började nämligen söka runt lite på olika bloggar om gäststudenter som redan har varit ett åt i Fuengirola. Hittade då en tjejs blogg där hon först hade en familj som hon sedan flyttade ifrån till en annan familj, och gissa vilken familj det var? Just precis... MIN!! Blev så himla förvånad och samtidigt jätte glad, för tjejen (Evelina) skrev så himla gott om mamman och hela familjen så jag tror verkligen jag har hamnat i världens bästa spanska familj! Ser jätte mycket fram emot mitt åt i Spanien. Jag ser självklart inte fram emot att lämna alla vänner och familj här hemma men samtidigt är jag så himla exalterad till att klara mig på egen hand och vara med om ett alldeles eget äventyr, även om jag kommer sakna svealandet så otroligt mycket och allt dess innehåll, haha!
 
Här är några bilder från staden Fuengirola.
 
 
 

MIN LÖRDAG

Publicerad 2013-07-09 17:14:33 i Allmänt,

Jag borde väl egentligen uppdaterat det här i Lördags men hela dagen var upp bokad och när jag sedan kom hem var jag döds trött. Så tänkte berätta om min Lördag nu istället.

Min Lördag handlade alltså om mode! Min mamma jobbar i en nystartad butik vid namn Pirjo. Pirjo heter dessutom designen och hon som syr alla kläderna. Gatan där butiken ligger hade ett event där de stängde av hela gatan för att alla resturanger och butiker kunde ta del av gatan med bord ute på gatan. Pirjo hade då en modevisning på gatan vilket var jätte kul! Åkte in till Nytorget vid halv två och åkte sedan hem vid halv sju. Efter det var jag så trött så jag kunde ha somnat i bilen påväg hem. Lyckligtvis kunde jag hålla mig vaken så att jag sedan kunde somna gott när jag väl skulle sova. Det var lite om min trevliga Lördag!

MOVIE-TIME

Publicerad 2013-07-07 21:28:53 i Allmänt,

Nu är det dags för lite bio med mammi. Har längtat jätte länge efter att få gå på bio och nu, finally, får jag det. Mamma och jag ska se Baksmällan del 3. Har ganska höga förväntningar på denna pågrund av att jag tyckte att de andra två var så extremt roliga. Mamma och jag satt och gapskratta åt de filmerna. Så vi får hoppas att den här är lika bra!

HEMLIGA STÄLLET

Publicerad 2013-07-06 11:31:02 i Allmänt,

Igår tillbringade jag kvällen med mina bästa. Det var så himla mysigt och kul att träffas alla tre samtidigt.

Jag och Vigdis började med att gå från hennes hus till Orminge, där vi nötte upp Moa. Sedan handlade vi allt smått och gott som vi var sugna på. Vi begav och sedan till vårt "nyfunna" hemliga ställe dom har en sjukt fin utsikt, vi satt nämligen högt uppe på ett berg. Efter några timmar, en fin solnedgång och en massa deep talk så gick vi sedan hem!
En riktig lyckad picknick med andra ord.

DALARNA

Publicerad 2013-07-03 09:40:05 i Allmänt,

Goodmorning!

Denna bloggapp är inte att jubla för. Försökte nämligen ladda upp ett inlägg igår men, som oftast, så går det inte att ladda upp. Såå frustrerande!!

Men om jag ska berätta vad jag gjorde igår så var jag på en roadtrip med min pappa. Han skulle nämligen kolla på en sak uppe i Dalarna. Han frågade om jag ville följa med, och jag som älskar att åka bil sa självklart ja! Vi var i en speciell liten "by", kan man kalla det. Där det fanns en stor outlet med väldigt mycket olika kläder, skor, inredning, porslin m.m. Där gick jag runt ett tag och så fick jag faktiskt med mig ett par jeans också. Har kollat på ett par jeans här hemma men jag inte hittat antingen i min storlek eller i den färgen jag vill ha. Så då fyndade de paret som jag ville ha, great! Vid 5 tiden åkte vi hem och hade 3h 40min framför oss. Det roligaste var att JAG körde hela vägen hem. Övningskörning har aldrig varit så roligt! Men aj va ont/ stel i kroppen man blir efter det, haha! När vi sedan kom hem vid 9 kollade jag lite på serier och sedan somnade jag som en stock.

MAMMA-DAG

Publicerad 2013-07-01 22:12:42 i Allmänt,

Idag har varit en fullspäckad dag med shopping shopping shopping... Haha nej men det har varit nödvändiga grejer... Eller..? Haha strunt samma. Det har iallafall varit en super bra dag.

Dagen började med att jag och mammi bestämde oss för att åka till Ikea. Mamma skulle nämligen lämna tillbaka några små saker. Men när man väl är där kan man ju inte låta bli att kolla i deras gigantiska sortiment. Därför kan det ju heller aldrig bli helt tomt i Ikea kassen. Det blev några tallrikar, nya gardiner, ljus, ljusbehållare m.m. Jag köpte även till mitt rum hos pappa ett nytt överkast som jag har velat ha länge.

När vi kände oss klara på Ikea begav vi oss till Sickla. Där åt vi lunch och shoppade lite mer (haha, det blev nog mest shopping för min del). Det blev 2 linnen, ett blått och ett grönt. Köpte även ett par shorts på HM på rea för 50 KRONOR (inget annat än värt!). Köpte också en vit BH som verkligen var behövligt. När vi kände oss tillräckligt trötta i benen åkte vi hem och inredde med de nya gardinerna.

Dagen i sin helhet har varit jätte mysig. Det var länge sen jag och mamma bara umgicks och hade trevligt. Njöt verkligen! Hoppas ni andra har haft en lika bra dag som mig och att ni också har haft trevligt med era mammor, haha!

Om

Min profilbild

Jennifer

Bor på Costa Del Sol - Solkusten i Fuengirola, Spanien som gäststudent i ett år. Skriver här för att ni där hemma ska få se vad jag gör här nere. Mest bara på kul!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela