EFFEKTIV DAG-INGET PLUGG

Publicerad 2013-11-27 23:02:59 i Allmänt,

Idag har det varit den mest effektiva dagen på länge, och det kan bero på att jag inte har något att plugga just idag... hahah!! 
 
Dagen började iallafall med sovmorgon och skolan började med spanska klockan 11.20. Efter spanskan hade jag lunch och sen en håla, där jag mest gick runt och klarade även av att göra lite matte på ca en halv timme. Sedan var det dags för ekonomi prov. Det gick hyfsatt bra tycker jag, förutom att jag glömde bort en sak på första frågan som jag irreterades över under hela provet, vilket inte var lika skönt. Men i det stora hela gick det bra och det är skönt att det är över. När provet sedan var över, var också skoldagen slut. För att få lite ny energi och frisk luft gick jag och Linn en promenad runt kvarteret och hann prata om mycket och lite till. När vi kom tillbaka till skolan var det dags för lite mer matte på mattestugan, dock fick jag inte hjälp utav någon lärare utan snälla Ellen (lill-Ellen) hjälpte mig och då flöt det på och jag gjorde klart alla tal som jag hade tills imorgon, tummen upp. Vid klockan 18 var det dags för Linns pass som är lika roligt varje gång. Kände dock att jag tog ut mig mycket mer den här gången och känner redan nu att jag kommer ha världens träningsverk i både rumpa och mage imorgon.. Efter passet var jag helt slut och såg inte jätte mycket fram emot 30 minuters promenad hem i blåsten. Dock fick Sofia och jag sällskap av Lova så det gick ganska snabbt ändå. Det blev en kort vilopaus innan det var dags för middag. Efter middagen och fram tills nu har jag och Sofia jobbat matte, eller rättare sagt, hon har jobbat och jag har försökt hjälpa henne. Vet inte om det var så mycket till hjälp eftersom jag suger på att förklara men jag hoppas att jag var till lite nytta iallafall, eller vad säger du Sofia? Haha! Därav bilden ovan också - in working progress. Måste dock säga att jag tycker det är kul med matte. När jag berättade det för Sofia kollade hon på mig som att jag var dum i huvudet. Men "det är kul att kunna" var mitt svar till det, och det är ju kul att kunna hjälpa någon. Aja, resterande planerna för kvällen är att duscha, krypa ner i sängen och se det nyaste avsnittet av The Carrie Diaries. Mys! Hoppas ni lade märke till att jag inte har pluggat något efter skolan idag - så skönt!! 
 
 

VÄRLDEN BÄSTA MADRE

Publicerad 2013-11-26 10:53:18 i Allmänt,

Jag måste bara säga att jag har världens bästa värdmamma. Och nu ska jag berätta varför. Precis efter jag hade skickat iväg blogginlägget om varm choklad, hör jag steg i trappan. Jag trodde det bara var för att hon skulle fråga mig om någonting eller komma med tvätt eller nått. Men då kommer hon in med det ovan. Varm choklad med en gudomligt god kaka till. Fatta om jag blev chockad, kändes typ som hon hade läst mina tankar. Anyway.. det var verkligen gott och värmde upp kroppen innan jag var tvungnen att gå ut i kylan till tennisen igen. Tyvärr så var det inte en så aktiv tennesträning och jag var inte på mitt bästa, så presterade inte så bra. Tråkigt..! Men men.. ny dag - nya tag. 
 
Idag ska jag och Sofia åka till Miramar för min shopping lista är en mil lång nu... hehe..! Efter det har jag mitt utvecklingssamtal klockan 15.30 och sedan klockan 17 har jag salsa. Där imellan ska jag hinna plugga också eftersom jag har ekonomi prov imorgon. Vi får väl se hur det går.. Hoppas ni alla har en bra Tisdag, och juste kanske ska förklara varför jag åker till ett shoppingcenter på en Tisdag. Det är just pågrund av att vi har utvecklingssamtal idag, då förutom sin tid när man ska vara i skolan, så är man ledig resten utav dagen, gillar det systemet, haha! Adios! 
 

TENGO FRÍO

Publicerad 2013-11-25 18:17:30 i Allmänt,

Det här skulle verkligen sitta fint att the moment.
 
Sitter just nu i min säng, under alla täcken jag äger, och försöker tänka bort tanken att en stor varm choklad eller te skulle sitta som en smäck just nu. Försöker hålla händerna utanför täcket så kort som möjligt för att inte mina händer ska frysa till is.. Det är svin kallt här. Och jag vet att jag inte ska klaga för vi går fortfarande med skin jacka och converse, men när man kommer hem hemma i Sverige är det iallafall varmt inomhus. Här i Spanien verkar de inte ha något som heter värme inomhus så det är nästan kallare inne än vad det är ute, usch! Man kan därför inte riktigt koppla av heller, utan man går runt och spänner sig och fryser konstant. Inte det roligaste. Och tanken på att jag snart ska gå upp ur sängen, klä på mig träningskläder och dra mig mot tennisträningen lockar ju inte speciellt mycket just nu. Därför skulle det bara var helt fantasticó om jag hade en kopp varm choklad i handen och krypa ner i sängen och bara mysa. Men aja, det kanske kommer framåt jul.. Får jag iallafall hoppas! 
 
 

HELGEN I 4 BILDER

Publicerad 2013-11-24 22:11:04 i Allmänt,

Den här helgen har varit en väldigt bra helg, jag har fått mycket gjort samtidigt som det har hänt en massa roliga saker. 
 
 
Kan börja med att det roliga började redan på Torsdagen när jag fick skypea med den härliga lilla filur. Så mysigt! Pratade såklart om allt mellan himmel och jord och efter 1 timme hade vi fortfarande inte täckt in alla ämnen men vi båda var tvungna att gå och lägga oss. Vi planerade lite inför jullovet när vi skulle träffas osv och räknade ner hur många dagar det var kvar. Miss u my favorite! (och såklart är Vigdis-minen på som vanligt, haha!) 
 
Fredagen spenderades i skolan som vanligt. Inget speciellt hände förutom att jag hade en book report, gick det ganska bra tyckte jag och jag är nöjd iallafall. Efter det gick jag och Sofia hem en kortis innan vi skulle bege oss till kyrkan klockan 19. Låter kanske lite konstigt när jag säger att vi skulle gå till kyrkan. Men vår svenska lärare och Cornelia hade nämligen anordnat och fixat så att eleverna skulle få komma och mysa i norska kyrkans lokaler här i Spanien. De bjöd på hamburgare och massa gott och sedan tillbringade vi, alla tjejer ovan, kvällen med alla spela massa olika spel. Har seriöst aldrig skrattat så mycket på hela den här resan. Det var så kul! Men kände liksom att alla vara ba och hade så kul! Kändes samtidigt som sammanhållningen blev bättre, vilket jag har längtat efter! När de var tvungna att stänga lokalerna begav vi oss ut och satte på oss på ett ute ställe för att fortsätta/ avsluta leken. Men det var folk som ville gå hem och folk var inte lika taggade så visiten blev kort på utestället och jag och Sofia började den långa vandringen hem som såklart innehöll massa prat. Verkligen en annorlunda och rolig kväll! 
 
Lördagen spenderades halva dagen i sängen kan jag säga, gjorde verkligen inte mycket.. Tror jag steg ur sängen klockan 12 för jag hade allt inom räckhåll från sängen så jag behövde inte ens gå ur sängen när jag skulle hämta datorn till exempel, haha! Iallafall, klockan tre hade hag bestämt att jag skulle befinna mig på skolan, som var öppen, för lite mys och plugg. När jag och Sofia kom dit träffade vi massor och det var jätte mysigt. Va där en ganska lång stund innan jag skulle bege mig mot ferian för att möta upp Felicia, Nikita, Olivia, Jessica och Cecilia, de hade nämligen gått hem för att äta middag medans jag var kvar i skolan med några andra. Vi gick då en hyfsatt lång promenad till Miramar, tror det blev en timme vi gick iallafall. När vi väl var framme gick vi upp och köpte biljetter till Hunger Games!!! Gick runt lite, vi åt bland annat och kollade i lite olika affärer. När klockan började närma sig 21.15 gick vi till biografen där vi träffade massor från skolan, så kul att så många gick på samma bio! Satte oss sedan tillrätta i biostolarna och väntade in spänningen. 2 och 1/2 senare gick vi ifrån bion helt lyriska!! Den var sååå bra! Alla fortsatte säga att hell no att vi kommer kunna vänta 1 år tills nästa film. När vi sedan begav oss hem blev det mycke snack om filmen och vi konstaterande att våra liv är så himla tråkiga. Efter 60 min var vi framme vid tågstationen där jag mötte upp Sofia och vi, återigen, påbörjade den långa vandringen hem. Efter extra 30 min var vi äntligen hemma och vi kunde krypa ner i våra sängar. 
 
 
 
Idag har varit väldigt samma, haha, bra sverige Jennifer. Nej men låg i sängen till klockan 13 ungefär och efter det gick jag och Sofia ner och åt frukost. Gick sedan upp och planerade att vi skulle börja våra nya "liv" nästa vecka (imorgon) planerade värsta träningschemat och allting. Pluggade även i ganska många timmar, vilket resulterade till att jag nu har skickat in min plågande samhälls uppgift och även min spanska inlämning. Dagen fortsatte i sin takt med att jag och Sofia hade värsta plugghörnan med filtar och massa mys. Så man kan väl säga att jag har pluggat hela dagen faktiskt. Dock har humöret svängt väldigt mycket under dagen kan man väl säga, var glad sedan blev jag väl inte så glad på grund av en grej, sen blev jag glad igen när vår madre finally frågade oss om vi ville ha något annat till frukost än bara salami och vitt rostat bröd. Så himla passande till vår nya fitness månad! Anyway.. nu sitter vi gör lite olika saker på våra datorer samtidigt som vi kollar på massa roliga klipp och skrattar som bara den!! Ska snart hoppa in i duschen och möta huvudkudden lite tidigare idag tror jag. 
 
Hoppas ni har haft en lika bra helg som jag har haft, för bättre har ni inte kunnat haft, haha! 
 
 

SÖNDAG - 17 NOVEMBER

Publicerad 2013-11-23 15:08:51 i Allmänt,

Ååh världens mysiagste morgon. Vaknade av att pappa såklart väckte både mig och Camilla (som han alltid gör, haha). Nej juste! Först vaknade jag av Camillas underbara alarmklocka som vägrade sluta. Och själv vaknade hon såklart inte så tillslut tog jag hennes mobil och stängde av den och försökte somna om. Dock 10 min senare kom pappa in och väckte oss. Anyway... Vi gjorde iordning oss ganska snabbt efter det och gick ner och åt hotellfrukost. Det är så roligt för alla pratar om hotellfrukost och hur gott det är, och så fort någon som bor här har besök av någon hemifrån bara längtar man till att få äta hotellfrukost, vilket man i vanliga fall inte alls längtar till hemma liksom. Men det var i allafall suuper gott och jag åt hur mycket som helst, haha! Efter det kände vi oss ganska trötta fortfarande så jag och Camilla gick och la oss igen och somande i 1 timme tror jag, haha! Trötta eller vad? Vi gick efter det upp och försökte komma på något att göra, men det är ganska svårt eftersom det är kallt och Fuengirola har inte så mycket att erbjuda i sevärdigheter och eftersom det var söndag var alla affärer stängda. Efter ett tag konstaterade vi dock att vi alla var sugna på glass, vi gick då runt och försökte hitta någonstans där det fanns glass men hittade inget som var öppet. Baskin ligger somsagt precis ovanför vårt hotell så efter lite övervägande vandrade vi dit igen och satt där i ca 3 timmar, tror jag det blev. Vi beställde in och åt mycket kan jag säga och bara pratade och bara va, så mysigt! Efter ett tag kände vi dock att vi hade suttit där tillräckligt länge så vi började traska till hotellet igen. Dock innan det gick vi runt lite i Fuengirola för att se om Fuengirola erbjöd nått på söndagar, men det var inprincip dött överrallt så efter det gick vi hem. Var på hotellet lite innan det var dags för en lite tidigare middag (21 alltså). Vi hittade då en urmysig resturang vid tapas torget som vi inte hade sett riktigt förut, så där slog vi oss ner. Dock var menyn ganska oklar och man förstod inte om det var tapas eller hela rätter. Men efter lite tester av olika maträtter, och såklart efterätt, var vi iallafall mätta och belåtna. Vi begav oss sedan hem till hotellrummet för att pappa och Camilla skulle upp tidigt med flyget dagen efter och jag var också ganska trött. Jag packade ihop mina saker som jag hade haft med mig och vi gick ner till taxin. Såklart var det ganska känslomässigt och jag ville egentligen inte att det skulle åka hem, så såklart började jag gråta.. Pappa ringde dock på kvällen när jag hade kommit hem och vi pratade lite och vi konstaterade att det inte var länge kvar tills vi sågs igen. 
 
Om man ska fatta hela förra helgen så var den verkligen, som jag, Camilla och pappa sa hela tiden, mat, sova, mat, sova och vvvväääääldig mysig!!!! 
Sista kvällen innan middagen. Love u sis
Jag och pappa! (Första kvällen)
 
MISS YOU!
 

LÖRDAG - 16 NOVEMBER "MIN FÖDELSEDAG"

Publicerad 2013-11-23 01:18:28 i Allmänt,

16 November var alltså en stor dag, för det var nämligen min födelsedag!!! Haha, nej inget direkt att fira men det var en super kul dag iallafall. Men jag fattar inte riktigt ålder med att fylla 17 för det händer verkligen ingenting. Diskuterade det här med Felicia och hon hade argumentet att det var sista året man liksom kunde leva lite ungt, ta risker innan det var "tillåtet" att göra allting. Men jag tyckte dock att det har man väl haft hela livet till liksom. Men skitsamma, haha! 
 
Jag vaknade alltså upp på lördags morgonen, dock inte av någon ordinary frukost och sång på sängen men det var härligt ändå att vakna upp i sin ensamhet... haha! Anyway, vaknade alltså upp och ringde till pappa för att bestämma när vi skulle ses. Vi bestämde då att vi skulle mötas på hotellet ca 12 för att gå och äta, lunch för dom och frukost för mig. Vi satte oss då på det berömda baskin och jag åt pankakor med rostade äpplen, äppel sås och vaniljglass. Det var den godaste frukosten! Så himmelskt gott alltså! Vi satt där en stund och pratade och hade det bara väldigt mysigt. Efter en liten stund bestämde vi oss för att gå till ferian för att kolla. Hade nämligen frågat Mammen tidigare på morgonen, som btw kom upp i mitt rum när hon hörde att jag pratade i telefon och var jätte gullig och sa grattis och allting, men iallafall så hade jag frågat henne om marknaden var öppen vilket den var. Då gick vi alltså dit och kollade runt lite, men eftersom vi var tre stycken som inte är så mycket för loppmarknader så blev det en kort visit. När vi kände oss klara var jag tvungnen att gå hem, eftersom jag och Sofia skulle på ett 70-års kalas klockan 15. Dock, när jag kom hem, konstaterade jag att jag hade glömt mina nycklar i Camillas väska och båda mina mobiler hade laddat ur så jag kom inte in. Men efter lite krångel och en promenad fram och tillbaka så kunde jag äntligen komma in. Packade då ihop lite övernattnings grejer eftersom jag skulle sova på hotellet den natten. Vi begav oss sedan till festen där hela tjocka släkten, vänner, bekanta och familj var. Vi blev direkt bjudna på mat och alla var så trevliga. I början var det lite stelt pågrund av att vi visste inte riktigt hur vi skulle bete oss, vi kan ju inte språket så bra och vi visste inte om vi skulle gå runt och hälsa osv, så det blev mest i början att vi stod i ett hörn. Efter ett tag kom dock en kvinna fram till oss som är Mammen´s systers mans mamma. Hon (och han) kommer från och hon kunde då svenska. Vi pratade länge med henne och stelheten släppte mycket. Såklart, efter en stund, så sjöng alla för Abuelo och även för Mammen som fyllde år på Tisdagen efteråt. Lättad över att de inte tilllade mig i sången så satte jag mig ner igen när de hade sjungit klart, dock efter några minuter höjde Mammen rösten igen och sa "vi har faktiskt en till som fyller åt här idag!" och såklart blev det födelsedagssång för mig också! Så söta! Fick även presenter av familjen, ett halsband där det stod Love och en tröja. Så himla gulliga! Klockan 17 var vi dock tvungna att gå och Sofia gick på sitt håll och jag på mitt. Gick då till hotellet där Camilla och pappa var. Vi hann även åka till Miramar en snabbis för att shoppa lite på Primemark som Camilla jätte gärna ville. Kul också att visa de Fuengirolas "Nacka Forum". Vi hann också vara på hotellet nån timme för att bara relaxa lite, öppnade mina presenter, m.m. Tack för alla presenter - specifikt tack tilla mamma och pappa för de fina presenterna. Efter ett tag gjorde gick vi ut för att äta en riktig spansk middag, Vi gick nämligen till tapas torget och satte oss på en resturang med nästan bara spanjorer och åt världens godaste tapas. Bästa stället ever! Där satt vi i några timmar och åt och åt och åt, vi rullade där ifrån sen kan jag säga. Dock trötta efter dagen innan och allt som pågick bestämde vi oss för att gå hem och lägga oss. Även fast det blev en "tidig" kväll (enligt spansk tid), klockan var väl runt 1 så var det bara skönt att möta huvudkudden efter dagen. Min födelsedag var den bästa jag kunde fått i Spanien och jag är så tacksam att jag firade den med så härliga människor! 
 
Lite blandade bilder från dagen: 
 
Min extremt goda frukost
Abuelo y mi madre espanola - Mammen 
Lite bekanta, släktingar m.m. Längst till vänster, sittandes vår extremt söta abuela 
Jag och min underbara syster på tapas resturangen 
 
Tack för en underbar födelsedag och för alla grattis jag fick, både muntligt och skriftligt och på andra vägar (om det finns några, hahah!) 
 
 
 

FREDAG - 15 NOVEMBER (KVÄLL)

Publicerad 2013-11-22 18:21:22 i Allmänt,

Fortsättningen fortsätter... (haha!)
 
Somsagt så gick jag och Sofia då hem för att börja göra oss iordning. Vi började direkt eftersom vi alltid säger att vi ska ta massa kort men vi hinner aldrig det. Så den här kvällen började vi extra tidigt så vi verkligen skulle hinna det, haha! Vi sminkade oss, Sofia lockade håret, jag plattade det, klädde på oss och somsagt tog kort. Efter "fotograferingen" hade vi bråttom iallafall (hur lyckas vi Sofia?) vi började gå men Sofia sa att hon hade glömt nånting så var tvungna att gå tillbaka. Vi konstaterade då att vi inte skulle hinna så vi bad vår madre att ringa en taxi som skulle ta Sofia till mercadona för hon skulle träffa några där, och mig till hotellet där Camilla och pappa var. Vi gjorde oss lite iordning på hotellet och väntade på att Sofia skulle ringa eftersom vi alla skulle äta tillsammans. Vi åt på min och Sofias favorit resturang och hade en mysmiddag innan det var dags för mig, Sofia och Camilla att bege oss vidare. Dock gick vi inte dit jag trodde vi skulle gå, någion ringde nämligen Sofia och sa att vi skulle möta dem vid piren. Vi gick dit och då satt alla härliga människor och hade förberett världens mys!!! Det var så roligt och världens överraskning!! De började sjunga och hade massa gott med sig. Så mysigt! Efter ett tag bestämde vi oss för att dra vidare och baila baila. Kvällen var såååå rolig, blev dock lite segt i slutet och kallt, men kvällen var så himla rolig! Bästa spanska födelsedagsnatten ever!! Haha! Vi åkte sedan hem vid tre för att få en god natts sömn och vakna upp några timmar senare till min födelsedag. Haha lite sent nu kanske, men jag ville bara tacka alla som var med och firade min födelsedag den kvällen/ natten. Var så mysigt att ha er alla där och alla grattis och grattis kramar jag fick under kvällen och överraskningen och presenterna och allting, tack så jätte jätte mycket! 
 
 
 
Några bilder från vår "photoshoot" haha! 

FREDAG - 15 NOVEMBER (FÖRMIDDAG)

Publicerad 2013-11-18 23:17:27 i Allmänt,

Den lediga fredagen alltså, trots ledighet var det väldigt mycket som hände. Ska försöka dra historien så kortfattad som möjligt. Men jag lovar att ni kommer få vara beredda på en novell, haha!
 
Om man ska börja ända från början så var det i onsdags, då jag, Nikita och Felicia hade bestämt att åka till Malaga för lite shopping på Fredagen. Kvällen innan, på torsdags kvällen då, får jag ett meddelande av Felicia att vi inte ska åka till Malaga för de ville sova ut och hade träning ganska tidigt på eftermiddagen, vilket jag tyckte var konstigt eftersom vi hade pratat om att vi ändå skulle hinna vara där en stund. Tyckte dock det var en bra anledning så tänkte inte mer på det. Hade, trots det, ett stort behov av att shoppa så frågade Sofia om hon ville följa med mig till plaza mayor för att handla lite små grejer. Tveksamt frågade hon massa grejer och satt i mitt rum väldigt länge (på torsdags kvällen) och jag halvsov i min säng. Precis innan jag skulle gå och duscha började Sofia prata om att allting var kaos och hon tyckte att hon tränade för lite m.m. Och jag försökte peppa henne med att vara hennes personal coach och allting och i mellan åt började hon skratta och jag visste inte varför. Jag gick iallafall och duscha och när jag kommer ut ur duschen och var beredd att gå upp och lägga mig frågar Sofia, att efter hon har duschat, om hon kan komma upp och så kan vi prata lite mer. Helt död så säger jag att jag måste gå och sova och tveksam säger hon okej. På morgonen (fredags morgonen) vaknar jag vid 10 och skriver till Sofia på FB för att fråga om hon är vaken, såklart svarar hon inte och klockan 11 svarar hon med att hon ska gå till stranden med några andra. Fortfarande är jag i desperat behov av att shoppa så jag bestämmer mig för att åka dit själv men sen ändrar sig Sofia och bestämmer sig för att följa med. Såklart måste hon dock duscha först och bädda sängen, gosa lite med Cleo, blogga m.m, och jag börjar bli mer och mer stressad med att åka iväg. Vi går iallafall ner och äter frukost och Sofia säger lite oväntat att Lisa ska komma förbi, om 10 min, för att hon är på en promenad. Började då ana något att Lisa skulle komma med något eftersom jag fyllde år dagen efter. Efter en stund så plingar det på dörren och Sofia springer snabbt ut för att öppna dörren, dock har hon glömt sina nycklar och ber mig springa upp till hennes rum för att hämta dem. I alla hast säger hon att lisa och dom är här för en överraskning och såklart fattar jag då att Lisa och Co. ska dra iväg mig på något eller har med sig någon present eller nått. Går då in i köket för att inte spoila the surprise, börjar äta min macka i lugn och ro och börjar kolla mot köksdörren. Plötsligt ser jag MIN PAPPAS ansikte och det enda jag gör är att stå och stirra i ca 2 minuter, bara försöker koppla vem jag just såg. Kort efter tar jag händerna för ansiktet och slutar typ andas, när jag sedan känner pappas kram brister jag helt ut i gråt och kan inte göra annat än att huttra, tårarna bara rinner och jag får inte fram ett ord. När jag sedan lämnar pappas famn och kollar upp ser jag att min syster står bakom honom, börjar då såklart gråta ännu mer och kramarna och tårarna kommer i samma mängd kan man säga. Anyway.. efter lite till gråt och osv får jag öppna en present från mamma som innehöll en av mina favorit pepparkakor och även lite andra grejer. Efter det gjorde jag och Sofia oss iordning och mötte upp Camilla och pappa som hade satt sig på ett cafe på vårt lilla torg här i Los Pacos. Vi åt, pratade, jag försökte fortfarande smälta att de var här. När vi var mätta och belåtna begav vi oss till Camillas och pappas hotell för att checka in dem. Eftersom jag fortfarande var ett stort behov av shopping (hahah!) gick jag, Camilla och Sofia ner till shopping gatan och jag köpte ett par svarta jeans (eftersom jag fick tuggummi på mina andra) och lite smink. Vi gick sedan strandpromenaden hem, pratade lite med pappa och Camilla på hotellrummet innan jag och Sofia begav oss vidare hem för att göra oss iordning inför kvällen. 
 
Älskar er syster och pappa! 
 
(Känner att jag måste dela upp fredagen i två inlägg för annars kommer det verkligen bli en novell! Så fortsättning följer...) 

TORSDAG - 14 NOVEMBER

Publicerad 2013-11-18 21:31:38 i Allmänt,

Asså fy17 vad jag har varit dålig på att blogga men det är bara för att det har hänt så jädrans mycket under dessa senaste dagar att jag inte har kunnat blogga eller haft tid med något vanligt. 
 
Men här är iallafall Torsdagen lite kortfattad. Dagen började alltså med buss till en spansk skog, måste man väl ändå säga, finns nämligen inte så mycket grönt i Fuengirola och eftersom vi skulle origentera behövde vi åka iväg 20 min med buss för att komma till lite natur. Anyway.. väl där gick vi mot starten och vi slussades iväg en efter en, och bara efter lite krångel och ca 30 minuters försening var alla yte i skogarna. Bestämde inte direkt att springa/ gå med någon utan man hittade lite kompisar här och där och hjälptes åt med att hitta kontrollerna. Ibland var det väldigt jobbigt, speciellt när man inte hittade kontrollen och dessutom när man sprang i, vad det kändes som, en sahara öken. Men efter att man hade kommit i mål så konsterade jag för mig själv att jag hade haft ganska roligt under timmen vi var ute iallafall. Bussen gick sedan tillbaka till skolan där vi fick hamburgare och chips till lunch, bra kombination av motion och tjockis mat. Dock var det så himla gott, haha! Dagen avslutades sedan med två lektioner, dock lyckades jag och Felicia komma undan med "jobba på valfri plats" ursäkten för att inte vara på lektionen och skolan avslutades en timme tidigare. Satt dock kvar i skolan och prata lite med kompisar och hade även ett litet "möte" med Liza. Vi pratade om mest hemlängtan och att jag har kännt en liten hemlängtan som inte går bort utan ligger och gnager i huvudet. Men Liza förklarade att det bara var bra och man måste tillåta sig själv att känna lite hemlängtan (haha, det roliga med detta kommer i nästa inlägg). Begav mig sedan hem för en lång stund av tveksamhet om jag skulle gå till tennisen eller inte. Med lite övertalning av min käre vän Lukas så bestämde jag mig för att gå, kan säga att det var tur att jag gjorde det för jag lärde mig mycket under lektionen och det var väldigt kul! Sedan var det bara raka vägen hemmåt och kvälls sysslorna och sedan krypa ner i sängen för att vakna upp till en ledig Fredag. Haha, inlägget blev inte så kortfattat men det får duga ändå, hoppas ni orkar läsa! 
 
 
 
 
 

SOVMORGON

Publicerad 2013-11-13 10:48:01 i Allmänt,

Hur ofta kan man börja inlägget med att säga att man har sovmorgon och faktiskt hinner lägga in ett inlägg på morgonen? 
- Helt sjukt! 
 

Dagen har ju samsagt inte riktigt börjat än eftersom jag vaknade för en timme sen och har, sen dess, hunnit äta frukost, göra mig i ordning och kollat på lite bloggar. Ska försöka gå till skolan lite tidigare så jag dels inte behöver gå en PW till skolan och sen är det bara skönt att komma till skolan för att kunna "varva ner" innan lektionen börjar. Men somsagt, trots att jag idag har sovmorgon, kommer det vara en lång dag. Mitt schema för dagen ser ut såshär:
- Spanska lektion 
- Lunch 
- Håla 
- Ekonomi 
- "Håla" har egentligen slutat men ska plugga fram till Lisa slutar 
- Naturplugg 
- Volontär möte 
- Linns pass, som jag egentligen inte ska gå på utan bara kolla hur det är. Är halvt sjuk och vill inte riskera att bli ännu sjukare. Det är därför. 
- Hem 
- Plugga 
 
Så kommer min dag se ut ganska kortfattat. Tror det kommer bli en ganska kul dag, förhoppningsvis flyter den bara på också. Kan även meddela mina vänner, för att göra er... jag vet inte? Glada kanske...?, så har det börjat bli kallt här... Kollade på väder appen på telefonen och det visade 13 grader, Gosh! Aja, det är ju fortfarande sol och såklart varmare i solen, men det börjar bli kallt här nere också kan jag meddela. Man känner att man har blivit van med värmen när man säger "Fy vad kallt...!" När det är ca 18-20 grader, haha! Aja, nu ska jag börja bege mig till skolan. Hoppas ni alla får en bra onsdag! 
Chiao 

MÅNDAG - 11 NOVEMBER

Publicerad 2013-11-11 22:03:07 i Allmänt,

Dagen i väldigt kort! Måste nämligen in i duschen och läsa klart min svenska bok som jag nämnde tidigare. 
 
Killer game har somsagt dragit igång och alla var så himla satsiga, så kul! Utklädnad från topp till tå, med olika vapen vs skydd och alla sprang runt och var paranoida hela dagen. Det var iallafall kul (trots att jag blev dödad första dagen) men nu är det bara ännu roligare att se hur alla andra håller på och kunna stå utanför alltihop. 
Exempel på utklädnader - haha! 
 

Efter skolan började jag och Sofia vandra hemmåt när vi sedan vände ganska kvickt och gick tillbaka till skolan pågrund av att Sofia skulle möta upp Malle 17.30. Vi köpte då massa mellis på Eroski och satte oss i skolan igen och pluggade (= mest pratade alltså). Åt då den godaste yoghurt jag har smakat, det var så gott. Anyway.. (känner att det börjar bli mitt standard ord här, haha). Några fler tjejor joinade sedan vår pratbubbla och vi bestämde oss för att gå längst strandpromenaden för att hitta något gott milkshake ställe. Som tur va hittade vi ett och beställde in de godaste milkshakearna! Såklart tog jag mango smak! Efter någon timme började vi röra på oss, jag gick dock åt ett annat håll = hem! Kom hem kl 18 och hade egentligen bestämt mig för att inte gå på tennisen idag för jag har känt mig lite små krasslig hela dagen men sen tänkte jag "varför inte?" Mötte då upp Bea vid 10 i 19 och hade en timmas tennis som faktiskt, för omväxlingens skull, var väldigt lärorik. Kul! 
 
Somsagt så ska jag nu hoppa in och duschen och möta min huvudkudde med min svenska bok som sällskap.
Adios!  
 

SÖNDAG - 10 NOVEMBER

Publicerad 2013-11-11 21:29:41 i Allmänt,

Dagen med ingen nytta. 
 
Somsagt dagen började klockan 12.50, I KNOW - 12.50!!! Fattar fortfarande inte hur jag kunde vakna så sent, hatar att vakna sent och jag brukar aldrig göra det så det var bara sjukt märkligt! Aja, det blev ju inte så mycket till dag men klockan 15 plingade det till i min telefon, bestämde då en liten promenad dejt med Nikki klockan 16. Vi gick i ca 1 & 1/2 och pratade om allt möjligt, mötte även några buddies från el colegio på strandpromenaden! Kom hem klockan 18 då det var dags för lunch... eller vad man kan kalla det. Efter det försökte jag läsa lite i min svenska bok som jag ska ha läst ut tills imorgon men som jag har ca 70 sidor kvar i...! Lycka till Jennifer...! Kvällen bestod inte av så mycket heller, men trots det lade jag mig alledeles för sent och att vakna upp idag var inte kul. Juste! Pratade med mina päron ca 1 timme, grattade pappa på farsdag och berättade lite allmänt om livet här i funkan. Välbehövligt samtal kan jag säga. Känner att hemlängtan börja krypa sig in mer och mer. Tur att jag snart får träffa dem - bara 40 dagar kvar! Och tar det lugnt alla där hemma (som jag har pratat med mest). Jag tycker det INTE är en plåga att vara här nere, njuter som bara den och tycker mitt liv här nere är grymt. Finns bara saker jag saknar med vardagen hemma men det är inte saker jag vill ska vara här utan saker jag längtar till när jag är i Sverige. Haha, hoppas ni förstod det! 
Till en ära tänkte jag lägga ut en fin bild på min älskade pappa som ser ut en tomat (inte meningen - blev bara så, haha!). Grattis på Farsdag pappa! 

LÖRDAG - 9 NOVEMBER

Publicerad 2013-11-10 14:42:37 i Allmänt,

Gårdagen var väldigt mysig i sin helhet och den innehöll mycket. 
 
Vaknade runt 10 men kände inte riktigt för att möta dagen så jag låg kvar i sängen till 12 och fördrev tiden med att kolla på datorn etc. Vid 12.30 åt jag och Sofia frukost och efter det gjorde vi inte heller mycket. Solade, kollade på datorn, pratade, jag läste min svenska bok, sov lite till (haha!). Vid 18 kände vi för att göra nånting, planerna var dock ganska oklara då men vi bestämde oss iallafall för att gå till skolan för att möta upp några. Vid 19.30 var vi där och mötte då massa som hade bakat, kollat på film m.m. När skolan sedan stängde hade jag, Nikki, Fellan och Malle bestämt oss för att gå till piren och mysa. Vi skulle mötas vid ferian så innan det följde jag med Fellan hem för lite snabbt ombyte. Vi alla gick sedan till piren och vi tillbringade en jätte mysig kväll där med kortspel, prat m.m. Vid ca 12 kände vi för att börja dra oss hemmåt, vi mötte då upp Lisa, Ellen och Sofia och sällskapde hem. Vid ferian gick alla sin egen väg så jag och Sofia började traska hemmåt vår långa väg. Promenaden blev dock ganska innehållsrik med mycket prat. När vi nästan var hemma kände vi oss inte riktigt klara med vår deeptalk så vi satte oss i en park och pratade i 1 & 1/2 timme till. Välbehövligt och väldigt mysigt! Efter ett tag började det bli kallt och vi gick sedan in. Trots att vi inte hade varit ute på några klubbar eller haft en typical "ute kväll" somnade jag ändå klockan 3. Kände dock att den här kvällen var mer värd att somna tre än en typical "ute kväll". 
 
 
 
Bilder tagna från Nikki. 
 
 

FREDAG - 8 NOVEMBER

Publicerad 2013-11-10 14:16:00 i Allmänt,

Fredagen alltså! I skolan hände det inte mycket som vanligt, det var en ganska lugn dag. Mest eget arbete och jag fick även reda på ett prov som jag blev ganska glad över. Dagen rullade på enligt schema och det avslutades med en jätte rolig idrottslektion. Eftersom jag och Sofia hade bestämt dagen innan att vi skulle vara hemma den här kvällen så bestämde vi oss efter skolan att gå till Eroski och köpa massa godis. Och när jag säger massa godis - så blev det MASSA godis. Anyway.. vi begav oss sedan hemmåt för lite pluggtimmar. Sofia hade nämligen en uppsats på 7 sidor som skulle skrivas klart och jag... hade ingenting, haha! Efter några timmar kände jag mig lite rastlös, gick då ner till Sofias rum och fick läsa igenom hennes uppsats - tog typ 100 år för mig.. hehe..! Vi satt sedan där och stirrade på våra lysande dataskärmar tills vi fick sällskap av vår lille hermano menor. Han satt i mitt knä och visade massor av pingvin sånger, Sofia och jag diggade som tusan där ett tag, haha! Efter en stund blev det mat och vi gick ner och pratade med vår madre, hon poppade även lite popcorn till oss som vi skulle få ha att mysa med. Planen var ju somsagt att vi skulle kolla på film men efter ca 100 snapschat videos och lika många bilder, karaoke, musik, skratt och prat kände vi att vi hade lite för mycket energi för det. Dock efter ca 100 snapchats videos till började energin rinna ut och vi blev istället extremt trötta. Ingen av oss orkade dock gå och göra sig iordning för natten så vi la oss i Sofias säng med lite chillmusik i bakgrunden och vilade. Efter ca 1/2 timme konsterade vi att vi båda hade somnat och det kanske var bäst iallafall att gå och lägga sig. Borstade då tänderna och gick till våra varsina sängar. Väl i min säng somnade jag bums. Om man ska sammanfatta kvällen var den som en utekväll fast hemma, vi hade iallafall lika mycket energi. Roligt och mysigt är ju den bästa kombinationen. 
 
Lite bilder från myskvällen. Lucas var så stolt när han visade upp sin Svenne-outfit, så söt! 
 

El DÍA DE KLADDKAKA

Publicerad 2013-11-08 00:01:42 i Allmänt,

Kladdkakans daag! Och såklart firades det med kladdkaka efter skolan som vår kära elevkår hade bakat! Dock för att kunna avnjuta den var jag tvungen att stanna kvar i skolan en och en halvtimme eftersom de goda serverades inte förens klockan 17. Men under den en och en halvtimmen satt jag och gjorde.... ingenting, haha! Har typ inget att plugga (förutom små läxor), så jag lyssnade på musik istället och skrev även ett låångt sms till min pappa och svarade på alla hans 100 frågor. Blev en kort novell kan man säga. Efter kladdkakebaket så begav jag och Sofia oss hem. Tennisen började ju klockan 19 så mötte upp Beatrice och hade en ganska så oaktiv tennislektion. Nu under kvällen har jag inte gjort mycket och ska snart pallra mig in i duschen och förmodligen läsa i min svenska bok. Var ganska trött imorse så ska försöka gå och lägga mig tidigare idag. 
Ma fabulous kladdkaka! 
 

POST

Publicerad 2013-11-06 23:52:28 i Allmänt,

Yeey!! Nu har jag äntligen fått mitt första breev!! Reaktionen och känslan när jag såg det ligga på min säng var obeskrivlig. När Sofia och jag kom hem gick vi upp på våra rum och halvvägs upp i "min trappa" hörde jag Sofia ropa: "Post!" Sprang då uppför resterande trappsteg och öppnade min dörr med en väldig fart och såg brevet!! Hoppade upp och ner som en galning och tänkte "Äntligen!". Mamma har nämligen försökt skicka post för en månad sen men tyvärr så kom inte det fram. Min kompis berättade även om för två veckor sen att hon (+ Co.) också hade skickat post, men, at the time, hade det heller inte kommit. Men nu så äntligen har det kommit. Öppnade brevet försiktigt försiktigt och började gråta (mes - I know) när jag läste och såg innehållet. Saknar er min andra familj så otroligt mycket och tack så jätte mycket för allt som låg i mitt brev, ni skulle bara veta hur glad jag blev och fortfarande är! TACK! 
 
Eftersom jag nu under några dagar har haft lite hemlängtan så kändes det så roligt att få en liten del av hemma i ett brev. Haha, låter säkert jätte konstigt men det var iallafall kul och härligt! Hoppas ni förstår känslan då, haha! 
Innan jag hade öppnat det! 
Innehållet 
 

SKYPE

Publicerad 2013-11-06 10:43:44 i Allmänt,

Hola Amigos! 
 
Sorry för att jag inte bloggar så mycket längre, men somsagt så händer det inte så mycket unsual things här nere längre. Jag kan berätta lite översiktligt om det senaste dagarna eftersom de har inprincip innehållit samma sak. 
 
Det första jag måste berätta är att jag inte har något plugg längre... SÅ SKÖNT!! För ca tre veckor sedan hade jag hur mycket som helst, och nu ingenting. Dock märker jag nu att Sofia har hur mycket plugg som helst. Så ska försöka hjälpa henne lite, och det som är bra med det är att jag läser några av hennes kurser i trean så det betyder bara att jag har lite fördelar inför de kurserna, så bra! Igår gick jag i skolan som vanligt och dagen rullade på, hade en svenska essä efter lunch som jag tycker faktiskt gick ganska bra! Slutade skolan vid 16.30. Trots den sena dagen så innehöll den inte så mycket göra - mest eget arbete vilket var skönt. Stannade kvar i skolan i en halvtimme efter jag hade slutat och höll Lukas sällskap, jag är så snäll - jag vet! Kände även att jag inte orkade gå hem riktigt eftersom man ändå tillbringar 7 timmar hemma innan man ska gå och lägga sig och hade dessutom inge plugg så det skulle varit att bara sitta isåfall. Vilket kvällen inprincip gick ut på iallafall. Jag kollade på youtube klipp, ingen av de serierna jag kollar på har det kommit ut ett nytt avsnitt på så det blev att hitta på andra saker att kolla på istället. Pratade även min saknade vän Sarabanana! Så kul att prata med henne! Tror vi pratade tre gånger på skype under gårdagens kväll, haha! Fick även prata lite med resterande medlemmar av min andra familj. Kul var det! Senare på kvällen försökte jag läsa min svenska bok som jag är tvungen att läsa ut snart. Sen somnade jag som en stock. 
 
Just nu sitter jag hemma och ska alldeles strax gå till skolan, börjar 11.20 idag och har endast två lektioner - så skönt! Efter skolan funderar jag på att gå på ett pass som en av eleverna anordnar, dock börjar det klockan 18 och jag slutar 14.40 så vi får se. Eftersom jag inte har något plugg så ställer jag mig frågan: Vad ska jag annars göra? 
Miss you guys!!

LÖRDAG - 2 NOVEMBER

Publicerad 2013-11-03 14:35:01 i Allmänt,

Även denna dag innehöll inte så mycket. Återigen vaknade vi ganska sent och familjen var inte hemma, så jag och Sofia tog våra täcken och satte oss nere i soffan. Pratade, lyssnade på musik m.m. Vi satt ungefär så hela dagen. Vid 7 hade vi fortfarande inte hämtat våra grejer som vi lämnade hos våra kompisar så vi bestämde oss för att ta på oss mjukiskläder och gå en promenad för att hämta de. Vi gick först till Felicia som inte var hemma, sedan gick vi till Lisa som heller inte var hemma. Efter att ha väntat i en kvart och samtidigt kollat på en fotbolls match kom sedan Lisa och Junie. Vi gick upp i Lisas (och Ellens) lägenhet och va där en liten stund innan vi gick till Felicia för att hämta mina grejer. På vägen bestämde vi också oss även för att gå ut på kvällen. Vi ville inte sitta hemma men ändå inte gå ut, dock blev det andra alternativet iallafall, haha! Vi mötte upp några tjejer på kvällen och började mest gå runt lite. När det hade börjat bli lite mer folk ute och vi träffade mer folk från skolan började det bli lite roligare. Vi träffade även några killar från huset i Torreblanca och även några som gick här förra året. Vi dansade och pratade mest under kvällen och efter bara någon liten komplikation kunde vi sedan bege oss hemmåt. Delade då taxi med Kian från min klass och när vi var framme stod vi och snacka i en kvart, super trevligt! Vi gick sedan hem och kunde krypa ner i våra sängar. För att sammanfatta kvällen var den kanske inte den roligaste (eftersom man gör samma sak varje helg inprincip, dock har jag inte gått ut på ganska länge vilket har varit jätte skönt) men det var kul att träffa och prata med folk. 
 
(Tyvärr inga bilder från gårkvällen) 
 
Idag har jag inte gjort så mycket än. Vaknade vid 12 och har sen dess ätit frukost, chattat lite med folk och skrivit tre blogginlägg (stolt). Denna dag kommer innehålla plugg, plugg och plugg. Har inte så mycket men känner ändå att jag vill ha koll på de grejer jag faktiskt har. Vill även meddela att jag har börjat få världens hemlängtan nu. Känner det typ i hela kroppen och jag tror det är också är det som gör att jag inte är taggad på nånting. Men har planerat en skype tid med mamma idag och ska kanske även få skype lite med min mormor och moster så förhoppningsvis så kanske min hemlängtan minskar, om den inte ökar när jag nu får se och prata med dem. Aja, hoppas ni alla där hemma mår bra och för att göra er kanske lite gladare så har det blivit extremt kallt här också nu, haha! Sitter med mjukisbyxor och tjocka strumpor under täcket i min säng nu. Saknar er alla jätte mycket och längtar som tusan till jul när jag får träffa er! 

FREDAG - 1 NOVEMBER

Publicerad 2013-11-03 14:11:00 i Allmänt,

1 November - Den mest iontressanta dagen. 
 
Dagen innehöll ingenting med andra ord. Jag och Sofia vakande ganska sent som vanligt och när vi precis hade vaknat berättade Mammen att de skulle åka till Malaga över dagen för att vara med Rauls föräldrar. Vi hade då hela huset för oss själva inprincip hela dagen. Vi tog då våra täcken och satte oss nere i vardagsrummet och åt frukost i soffan (schh!!). Där satt vi länge och väl och pratade lyssnade på musik och hade det jätte mysigt. Jag pratade även i Skype med min underbara vän Vigdis som jag saknar så mycket. Vi hann väl med att prata med varandra i ca 1 och 1/2 timme innan hon var tvugnen att göra lite ärenden. Jag satt då kvar i soffan några timmar till och myste innan jag gick upp på mitt rum. Försökte läsa lite i min svenska bok och gick även ut någon timme på solterassen och försökte bättra på brännan lite. När klockan började närma sig 20 var frågan om jag och Sofia orkade gå ut eller om vi skulle stanna hemma. Jag var inte så taggad men jag kände heller inte för att sitta hemma. Dagen innan hade jag nämligen lämnat mitt smink, dator, skolböcker, mm hemma hos Felicia. Kände då att jag ändå inte skulle känna mig fin och att det då inte skulle vara värt det. Bestämde mig då för att stanna hemma efter en snabbdusch men Sofia bestämde sig för att gå ut. Följde med henne en liten bit för att köpa godis till min hemmakväll och Sofia gick vidare. Hela kvällen kollade jag på olika serier och hade det bara mysigt. Gick väl och lade mig vid 2 och somnade som en stock. Vaknade dock några gånger av olika anledningar men när jag sen vakande morgonen därpå kände jag mig utvilad och redo för dagen. 
 
Myste med Cleo hela kvällen
 
 
 

TORSDAG - 31 OKTOBER

Publicerad 2013-11-03 13:52:59 i Allmänt,

Sista dagen på Oktober och med andra ord - Halloween. 
 
Eftersom skoldagarna ser inprincip likadana ut här så hände det inget speciellt i skolan. Lite roligt var det dock att kökspersonalen hade sminkat sig och såg väl... hyfsatt läskiga ut kan man väl säga, haha! Även några elever från skolan hade klätt ut sig vilket var jätte roligt. Och ännu roligare var det att det var killar som hade klätt ut sig till häxor med rosa klänningar. De var även några fler som hade klätt ut sig men jag kommer inte ihåg vilka eller vad de var. Dagen rullade på som vanligt och jag gick hem efter skolan. Gjorde inte mycket, varken pluggade eller gjorde något nyttigt. Sov en halvtimme innan jag började sminka mig lite för att sen bege mig och möta upp några tjejer för att äta tapas. Mötte upp dom vid 7 och vi gick till en resturang lite längre ner på gatan. Trevligt var det och efteråt gick vi hem till Felicia för att byta om till våra dräkter och sminka oss. Vid 22 började vi gå mot ett hus där Halloween festen skulle hållas. Några killar som gick här förra året hade nämligen hyrt ett hus uppe i Torreblanca och anordnade en hemma fest för alla på skolan och även tidigare elever som var här nere för att hälsa på. Hela kvällen var jätte rolig och det var kul att se alla satsiga utklädnader. Kvällen innehöll mycket prat, skratt, musik och annat. Vid 2 började festen tunna ut, men eftersom alla skulle ta taxi och alla tog varandras taxisar så fick man stå och vänta på taxi i ca en timme. Men jag underhöll mig med att prata med några som gick här förra året och alla var super trevliga. En lyckad halloween kväll! 
 
Några bilder från kvällen tagna från Felicias kamera. Mest för att ni ska se alla utklädnader och hur kul vi hade det: 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ONSDAG - 30 OKTOBER

Publicerad 2013-11-03 13:35:28 i Allmänt,

Nu kommer lite update om mina senaste dagar. 
 
 
 
 
Om vi börjar med i Onsdags så hände det inte så mycket förutom på kvällen. Jag och Sofia satt och kollade på serier på våra rum när Mammen plötsligt ropar. Hon frågar oss då om vi vill hjälpa till att dekorera huset. Absolut ville vi det och vi satte igång. Halloween är ju somsagt ganska stort här och de spanska familjerna satsar hårt när det gäller utklädnad och dekorationer. Vi hängde då upp bomull så såg ut som spindelnät och Mammen hade även satt upp spindelnätet i trappen, tillhörande en gigantisk spindel också. Kuk var det iallafall och lite senare vid matbordet berättade Mammen massa historier om tidigare Halloweener. 

Om

Min profilbild

Jennifer

Bor på Costa Del Sol - Solkusten i Fuengirola, Spanien som gäststudent i ett år. Skriver här för att ni där hemma ska få se vad jag gör här nere. Mest bara på kul!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela