TORSDAG - 17 APRIL

Publicerad 2014-04-30 10:40:00 i Allmänt,

Dagen började med en låång PW på stranden med Lisa, Elvira, Annalee och Sofia. Vi gick hela stranden och tillbaka, för att göra ett försök till att motionera lite (iallafall för min del). Det var hur mysigt som helst, jag och Sofia pratade om framtiden hela den långa vägen dit, och vad vi ville göra i sommar. När vi kom tillbaka dit alla låg så chillade vi en liten stund på stranden innan vi gick till skolan. Där serverades en stor skål med svenskt godis, som man såklart inte kunde motså. Vi var där ganska länge och spelade spel, åt stuvade mackaroner med falukorv och pratade. Jätte mysigt! Lite senare på eftermiddagen gick dock alla hem. Jag och Sofia var super trötta och ville egentligen bara ha en hemma kväll medans alla andra gick ut, så vi bestämde oss för att höra med några om de var lika trötta som vi och ville komma över med filtar och mys och kolla på en film. Kvällen spenderades då på vår terass: Jag, Sofia, Elvira, Madde, Lisa och Elin. Vi lekte mest lekar och pratade, så det blev ingen film. Men det var hur mysigt som helst! Bästa kvällen på länge! 
 
 

ONSDAG - 16 APRIL

Publicerad 2014-04-29 23:33:00 i Allmänt,

Onsdagen bestod av en dagstrip till Nerja (återigen nostalgi på hög nivå, för er som inte vet var jag där med min klass i nian och hade den bästa tiden någonsin). Men iallafall. Vi tåg oss först till Malaga tidigt på morgonen för att sedan ta en två/tre timmars buss till Nerja. Väl framme klev vi av och jag visste direkt var vi va. Vi gick då genom alla små gator med butiker till Europa balkongen fär vi beundrade utsikten och tog lite kort. Sedan hittade vi en strand som såg mysig ut, så vi gick ner dit för att lägga oss och sola. Stranden var ganska liten med klippor som avskärmade, så det var ganska skönt att ligga där vi tjejer och bara några stycken till. Vi badade, solade, och pratade. Jag hade även dagen innan lyckats ladda min underbvattens kamera som jag fick i julklapp så vi tog lite bilder med den också. Framåt eftermiddagen när vi började bli hungriga satte vi oss på en resturang och åt mat. När vi kände oss klara var vi sugna på att shoppa, and so we did! Köpte dock ingen men Sofia och Lisa fick med sig något hem. Vi åt sedan glass och myste i solen. Efter ett litet tag kände vi dock att vi skulle börja ta oss hemmåt om vi ville vara hemma lagom till middagen, så då pallrade vi oss till bussen och sen var det samma väg tillbaka. 
 
En helt perfekt dag på påsklovet, så kul var det att se något annat än Funkan och tillbringa dagen med dessa tjejer var ju inget annat en helt perfect! 
 
 

TISDAG - 15 APRIL

Publicerad 2014-04-29 11:09:00 i Allmänt,

Tisdagen gick åt också till att slappa, eftersom vi var ganska trötta från att åka från Malaga på morgonen. När klockan dock började närma sig 5 gick jag till Salsan för att vara lite hurtig iallafall. Dock fick vi dansa på terassen för att aulan kunde tydligen inte vara öppen. Men det funkade och det var ju fint väder så det var kul! När salsan började närma sig sitt slut kom Sofia och mötte upp mig. Vi skulle nämligen gå till Linn för Sofias födelsedagspresent. En tre rätters middag gjord av Linn. Så hela kvällen var vi hos Linn och Los Abuelos och åt en jätte god middag. Vi satt ute på terassen med ljus och bara satt och pratade och åt. Allting var så mysigt och så gott! 
Påväg till Linn, haha! Vet inte om jag ska skratta eller gråta.. Typical oss iallafall! 
 
Till förätt fick vi räkor, mango, avokado men en touch av chili. Vi gick även veta att temat under kvällen skulle vara avocado och chili. 
Varmrätten bestod av lax med fetaostkräm med spenat, någon sås (som jag inte kommer ihåg vad den bestod av) och en zukini röra. 
Till efterätt fick vi även en avocadoglass som var så god. Dock fick jag ingen bild på den pågrund av att det var för mörkt och min mobil hade laddat ur. 
 
 

MÅNDAG - 14 APRIL

Publicerad 2014-04-29 10:56:24 i Allmänt,

Dagen bestod mest av OTH tittande och slapp. Så skönt att inleda påsklovet med att bara slappa och chilla, på en Måndag liksom! 
 
Men allt hände väl på kvällen/ natten då vi åkte till Malaga för att fira vår favorit Lisa som bodde där under några dagar med hennes två kompisar (som btw också går på Värmdö hemma i Sverige, trevligt!). Efter en timme kom vi äntligen fram till dem. Varför det tog så lång tid var nämnligen för att, påsken är väldigt stor här och egentligen ganska sorgligt eller trist. Så i Malaga så är det stora parader med ljus, stora grejer som de bär på och människor med olika dräkter (som kind of liknar ku kux klan, så att ni får en bild i huvudet). Men paraden gick iallafall runt hela staden och vi hittade ingen väg att komma runt den, och massan av folk som fanns i staden hjälpte inte direkt, haha! Men somsagt kom vi fram tillslut. Vi åt då på en Kina resturang och sjöng och överlämnade en present m.m. När vi hade suttit där ett tag slog klockan 12 och det var då Lång- Ellens födelsedag. Så då var det dags att fira henne också. Kvällen fortsatte med mycket gång och roligheter. Somsagt var vi ju tvugna att va ute ganska öänge eftersom vi skulle ta första tåget hem. Dock gick natten ganska snabbt och när vi sedan satte oss på tåget så vi inte ens så trötta. Jag somnade dock men natten hade varit hur kul som helst. Vi gick väl och lade oss runt 8 på morgonen. 
 
Det är var vi på morgonkvisten.. Trötta men glada, haha! 
 
 

LÖRDAG -12 APRIL

Publicerad 2014-04-29 10:41:58 i Allmänt,

Jag och Sofia vaknade tidigt för att gå till skolan och möta upp Elvira för att måla deras hemklassrum. Varje klassrum får nämligen göra om klassrummen och de är den enda klassen som har gjort det. Så jag tänkte jag kan väl också hjälpa till även om jag går ekonomi och aldrig har lektion i det klassrummet, haha. Det gick iallafall hela dagen till åt. Lite senare köpte jag och Sofia lite fix till kvällen, då det var Sverige fest. Den bestod av utmningar, lekar och såklart bästa utklädnaderna. Jag och Sofia var utklädda till snöflingor, typiskt svensk.. eller hur? 
 

FREDAG - 11 APRIL

Publicerad 2014-04-11 22:41:59 i Allmänt,

Hello alla! Tänkte att jag skulle blogga igen med lite tätare mellan rum än vad det brukar vara haha! Har nämligen läst Li Persson blogg, tjejen från Göteborg som bodde här och tillbringade ett år här förra året. Hon bodde i samma familj som oss och hon hade till och med samma rum som jag har nu. Vi fick reda på av vår madre igår att hon skulle komma ner i morgon för att hälsa på och då passade jag även på att läsa hennes blogg. Men varför jag blev inspirerad var väl för att jag nu har börjat tänka på att det bara är 2 månader kvar.. Och det är hur sorgligt som helst. Den senaste veckan tror jag inte jag har tagit åt mig allt som händer här nere för jag har tänkt på så mycket hemma. Men för att jag själv ska komma ihåg och titta tillbaka så tänkte jag försöka uppdatera lite oftare och verkligen börja ta vara på de sista veckorna som är kvar. 
 
Ja, dagen i skolan var som vanligt.. Hade två prov som gick väl hyfsatt bra! Hade dock inte något speciellt att göra efter skolan så störde Sofia lite på hennes historia lektion och jag fick även lite sällskap av Lukas en stund, som vanligtvis bara slår mig, vilket han gjorde denna gång också, haha! Jag gick sedan hem för att sova 20 min för att sedan springa till tåget där jag skulle möta Sofia, Ellen, Malin, Elvira och Elin och hennes två kompisar. Vi begav oss då till Plaza Mayor för lite shopping. Efter ett tag kom även Sara och joinade oss. Kul är det alltid på Plaza Mayor och jag fick med mig ett par tränings shorts hem. Köpte även en glass eftersom det börjar bli så extremt varmt här nu. Man kan liksom gå barbent utan någon kofta och ändå tycka det är varmt - så härligt! 
 
Just nu sitter jag i min säng och har precis ätit middag och är proppmätt. Jag och Sofia tänkte ta en chill kväll hemma idag med lite OTH mys och kanske någon film. Vi får väl se vad vi hinner med innan Sofia somnar i min säng.. as usual! Haha! Taggar även för imorgon då det är besök, marknad, måla rum i skolan, springa och Sverige fest som står på schemat. Ska även försöka slinka in med ett liten inlägg, men vi får väl se hur det blir! 
 

SÖNDAG - 6 APRIL

Publicerad 2014-04-08 13:16:33 i Allmänt,

Söndagen var också en väldigt bra dag! Dagen började med att både jag och Sofia sov ut ganska mycket, vilket var så skönt efter veckans "aktiviteter". När klockan började närma sig 1 gick jag och Sofia till stranden och mötte upp up ganska mycket folk. Det  var verkligen jätte mysigt! Många blandade människor var där, vi spealde volleyboll, köpte glass, solade/ brände oss och jag badade för första gången det här året, alltså första gången sen Oktober typ. Det var väldigt kallt men ändå skönt eftersom det var så varmt i luften av solen, så man torkade och blev varmt snabbt. (Drar ut på meningarna lite så att ni där hemma i Sverige ska bara bli lite avundsjuka.. haha!). 
 
När vi hade kommit hem från stranden, efter 5 timmar satte vi oss och kollade på undervattens bilderna från dagen innan och lite senare var det dags för middag. Vi fick en av våra favorit maträtter och det var även första gången, även här, som vi fick sitta ute vid middagen. Så mysigt! Så var ju tvungen att ta en bild - inte så fräscht kanske, men jag kan tala om att det är såå gott! Senare på kvällen tror jag att det blev duschen och sen OTH även om jag egentligen behövde plugga så blev det inte så.. Som alltid! 
 
För att runda av hela veckan så har den varit helt perfekt! Den bästa veckan på länge faktiskt! 
 

LÖRDAG - 5 APRIL

Publicerad 2014-04-08 12:45:08 i Allmänt,

Den här videon beskriver min Lördag ganska så bra! All creed till Nander som har suttit och gjort den här videon - så bra! Tack igen för en jätte bra dag! 
 
 

FREDAG - 4 APRIL

Publicerad 2014-04-08 12:39:24 i Allmänt,

Skolan var som vanligt, som den alltid är. Tror inget speciellt hände direkt i skolan.. men däremot efteråt. Vi hade idrott sista lektionen och några stannade kvar i solen för att spela lite volleyboll vilket var jätte kul! Men efter en stund var jag tvungen att gå tillbaka till skolan för att byta om och sen möta upp Madde och Sofia. Vi skulle nämligen åka till IKEA. Planen var först att jag skulle möta upp Sofia på Plaza Mayor eftersom vi skulle shoppa. Men det blev istället att jag åkte med tre stycken av sammarna och med deras mentor Birgitta till IKEA för att indreda deras klassrum. Faktiskt riktigt kul! Vi va där ca en timme och kollade på inredningar, köpte 28 sittkuddar, två tavlor och lite till tror jag. När klockan började närma sig 6 drog jag och Sofia oss till Plaza Mayor för lite shopping. Vi var båda ganska slut och ingen hade direkt hamnat i shopping-modet än. Så när vi precis bestämde oss för att åka hem bestämde sig Sofia sig för att köpa ett par byxor som hon hade prövat. Vilket ledde till att jag också fick med mig en klänning hem. 
Lite senare på kvällen var det utgång som gällde och den gick till som den oftast brukar göra. Den var väldigt rolig men inte så mycket nytt hände. Alla var taggade och det var en bra Fredag helt enkelt! 
 
 

TORSDAG - 3 APRIL

Publicerad 2014-04-08 12:25:30 i Allmänt,

Torsdagen var också verkligen en slappar dag. En såpass stor slappar dag att jag hade min absoluta favorit myströja i skolan. Brydde mig faktiskt inte riktigt den dagen och majoriteten av lektionerna var tråkiga så tänkte att jag kunde väl "unna" mig att vara lite slappar klädd i skolan. Och eftersom det ändå är en skola där ingen direkt bryr sig om vad de tar på sig eller hur de ser ut, så va det egentligen ingen som lade märke till att jag var "fult" klädd.. Förutom en dock..! haha! 
Jag var lika trött på kvällen men jag lyckades pallra mig iväg till tennisen. Dock var det inte lika kul som jag hade hoppats på och kan ibland störa mig på spanska killar i 14-års ålder som tror att det är så himla mycket bättre än alla andra och på det sättet gör det tråkigt för alla andra istället. Den ända jag gör är att skratta åt det dock! 
 
Men skitsamma.. det var också den andra dagen det regnade här i Spanien och just den timmen då jag hade tennis så var det uppehåll. Så man ser ju på bilden att molnet var lika gråa/ blåa som planen. Var då tvungen att ta en bild. 
 

ONSDAG - 2 APRIL

Publicerad 2014-04-08 12:18:22 i Allmänt,

Onsdagen var en ganska så chill dag.. Inte undra på pågrund av dagen innan. Så efter de två lektionerna jag hade gick jag och Sofia direkt hem. Först köpte vi lite naturgodis/ vanligt godis såklart. Sedan satte vi oss i min säng, kröp ner under täcket och kollade på Safe Haven med allt godis inklusive: sprite och is te. Så himla mysigt! Två timmar senare var klockan dock ganska tidigt och det blev några OTH avsnitt efter det. Var så himla trött hela dagen så att en slappardag var verkligen väjbehövligt. 
 

TISDAG - 1 APRIL; SOFIA 18 ÅR

Publicerad 2014-04-08 11:16:57 i Allmänt,

Sofia 18 år!!!!!!!! Vad mer behöver jag säga?? En helt sjukt bra dag. Tisdagen hade vi iallafall ingen skola pågrund av att vi skulle ha utvecklingssamtal hela dagen. Så hela dagen var tillägnad till Sofia - utan skola! Helt underbart perfekt. 
Dagen började egentligen 10 minuter innan den 1 April. Jag mötte nämligen Sofia på flygplatsen. Hennes plan landade klockan 23.20 och 23.50 kom hon ut ur flygplatsen och då mötte jag henne med en banderoll, en jätte ballong och ett försök till en födelsedagssång. Men det var ju lite pinsamt när folk kollade på en som att man var dum i huvudet, men det var det värt. Vi firade sedan tolvslaget i taxin påväg hem till Los Pacos. 
När vi kom hem mötte vi, eller snarare, Sofia möttes av massa tjejor som hoppade fram från muren och överraskade henne med sång, banderoller, hattar, ballonger och mycket mer. Förvånades faktiskt över hur tysta alla lyckades vara eftersom de ändå var ca 8 personer som gömde sig. Även Mammen kom ut en liten sväng i pjyamas med ett ljus och sång för Sofia - så söt! Efter ett tag så började alla dra sig hemmåt eftersom klockan ändå var 1 på natten. 
 
När Sofia kom in i sitt rum hade jag även pyntat det med skyltar och ballonger så att hon skulle få det lite pyntat iallafall haha! 
Senare samma dag/ på morgonen gick jag upp och gjorde frukost till henne. Försökte göra hennes favorit frukost och jag hoppas hon tyckte det var gott. Kom då in till hennes rum med sång och frukost samt ett liten ljus på en bricka. Sen började vi göra oss iordning för att gå till skolan. 
Vi gick till skolan en snabbis för utvecklingssamtal och sedan åt vi en snabb lunch. Madde behövde sedan byta om och Sofia och Ellen följde med henne. Och vad Sofia inte visste var att resten av oss skulle snabba oss med att köpa jordgubbar och nutella för att sedan skynda oss ner till stranden. Sofia berättade då sedan att hon blev jätte förvånad när de sedan kom ut ur omklädningsrummet och alla var försvunna, haha! 
Vi alla mötte henne alltså på stranden för lite övarrasknings "fest" och mys. Vissa skulle även spela volleyboll på stranden eftersom vi var lediga. 
Eftersom det var Tisdag var det även Salsa lite senare. Lite kaos och roligheter imellan och under salsan men det var bara kul när man tänker på det i efterhand. Efter salsan gick vi och hämtade Linn för att sedan gå hem. 
Kvällen tillbringades med släkten och en jätte god tapas-middag men trevligheter, spanska och massa god mat. På kvällen var man ju iallafall lagom trött och jag tror Sofia somnade som en stock den kvällen. 
 
Grattis igen Sofia! Hoppas du hade en kul och annourlunda födelsedag, som du sa så var det ju även den första gången du badade på din födelsedag haha! Alltid något nytt, haha! puss och kram Systern min! 
 

Om

Min profilbild

Jennifer

Bor på Costa Del Sol - Solkusten i Fuengirola, Spanien som gäststudent i ett år. Skriver här för att ni där hemma ska få se vad jag gör här nere. Mest bara på kul!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela