MÅNDAG - SÖNDAG V. 6

Publicerad 2014-02-09 23:46:07 i Allmänt,


Eftersom jag inte orkar skriva eftersom jag har varit sjuk nästan hela helgen och bara varit hemma (förutom i Fredags, om det räknas som helgen) så tänker jag ge er min vecka i bilder istället för någon tråkig text. Hoppas ni uppskattar det lika mycket, kanske roligare att se massa roliga och fina människor istället för att läsa. Hoppas ni alla mår bra efter denna vecka.. Två veckor kvar till lovet, visst längtar vi dit - men tycker vi ändå ska passa på att leva och ta vara på nuet. Imorgon är en ny dag med nya möjligheter - ta vara på dem, ta lärdom och njut. Lycka till! 
 
MÅNDAG: 
 
TISDAG
 
ONSDAG 
 
TORSDAG 
 
FREDAG
 
LÖRDAG 
 
SÖNDAG 
 
 

SÖNDAG - 2 FEBRUARI

Publicerad 2014-02-09 23:05:40 i Allmänt,

Dagen hade tänkts att börja hyfsatt tidigt.. vid 10 typ.. men "råkade gå upp vid 10.30.. Jag och Sofia hade nämligen tänkt att gå en promenad till castillot som ligger längst bort på stranden, på andra sidan stranden i förhållande till där vi bor. Men vi började trampa på vid 11.30 tror jag klockan blev. Vi skulle möta upp Lisa lite längre bort och i och med det träffade vi även på Olivia som också skulle gå till Castillot. Vi tog då sällskap allihopa och när vi nästan var framme träffade vi på Malin, Josse och Bella. Det var på väg springande bort ifrån castillot så vi frågade om det inte längre var någonting där borta (vi skulle nämligen spela baseball eller liknande med några andra borta vid castillot). Men eftersom det inte var så många som var där hade de valt att gå hem istället. Vi bestämde då att vi skulle mötas vid stranden lite senare för att spela vollyball. Så vi alla fyra + Björna som joinade oss vandrade tillbaka igen. Jag och Olivia gick lite i förväg för att hon skulle hem till Elsa och hämta nätet, så det blev även en liten deeptalk på strandpromenaden. Återigen tillbaka till den delen av stranden där vi mest känner igen oss, satte vi oss ner i sanden och kollade ut över havet och satt och pratade och bara "tänkte" typ. Det var verkligen så mysigt att bara... sitta. Efter ett tag märkte vi en tjej stå under en bro, där typ kloakvatten rann, så vi tänkte att såklart borde det vara Malin som var tvungen att kissa eller nått.. och såklart var det det, haha! Så himla skön Malin! Spelade då i någon timme eller två och tog även pauser med att göra massa acrobatik, vilket var hur kul som helst. Efter ett tag började det droppa in mer och mer folk och tullslit var vi väl 10-15 stycken som spelade - så kul! Solen sken och alla var glada, så det var verkligen en lyckad söndag förmiddag.
 
När det började kyla på lite kände jag och Sofia för att börja dra oss hemmåt. Dock var vi väldigt hungriga och väldigt sugna på glass. Så efter några rundor fram och tillbaka för att ta ut pengar fick vi vår efterlängtade glass och vi satt i solen medans vi smaskade på den, en gubbe tyckte väl det såg så härligt ut så han önskade oss även en "smaklig måltid" fast på spanska, haha! 
 
När vi hade ätit upp glassen började vi bege oss hemmåt och vi såg då även klart på filmen vi hade påbörjat dagen innan. Kvällen rullade på som den brukar en dag efter en helg och en dag innan skolan börjar. Så det var i säng "tidigt" och sedan möta vad nästa dag hade att erbjuda. 
 
 
 
 

LÖRDAG - 1 FEBRUARI

Publicerad 2014-02-04 13:42:55 i Allmänt,

Lördagsmorgonen var inte så speciell. Vaknade väl runt 11 och lite senare gjorde jag och Sofia "en dunderfrull" som Sofia uttryckte sig, det var dock lite out of the ordinary. Den bestod av fattigare riddare och bananpannkakor med sylt, grädde och chokladphiladelphia.. Onyttigatse frukosten på länge kan jag jag tala om.. haha! Men gott var det! På dagen gjorde vi inget speciellt myste på och bara hade det allmänt bra. Eftersom skolan öppnade runt 16 gick vi dit och mötte några härliga människor. Satte mig då och började rå-plugga, folk började droppa in då och då och det blev pauser i pluggandet för lite andra saker i mellan åt. Men när klockan började närma sig halv 8 och det var dags att gå till Eroski för att köpa lite godsaker till Mellomyset så avrundade jag plugget och faktiskt så var jag ganska nöjd över att ha pluggat i 3 timmar. Somsagt på kvällen hade hela skolan mellomys i aulan. Alla hade köpt godsaker och satt med filtar på golvet och låg på varandra osv, var verkligen super mysigt. När det sedan var slut begav vi oss hemmåt och kröp ner i min säng för att kolla på en gammal goding "Mitt liv som popstjärna". Nostalgi number one när man gick igenom alla scener som man trodde var helt annorlunda när man var liten. Till exempel kommer jag ihåg när jag kom på att Lizzie och Isbabella var samma person.. Besvikelse på hög nivå.. Haha! Men det var kul att kolla på den iallafall. Dock tittade jag över på Sofia efter ett tag och märkte att hon sov, så jag frågade om vi skulle se klart filmen nån annan dag och med ett mumlade till Ja, gick hon ner til sitt rum och jag somnade på en stuts. 
 
 
 

FREDAG - 31 JANUARI

Publicerad 2014-02-03 21:43:22 i Allmänt,

Skoldagen var som vanligt och vad jag kommer ihåg så hände inget speciellt. Dock var vår engelska lektion väldigt seg och jag kommer ihåg att jag önskade att lektionen bara skulle ta slut. Efter den sega engelska lektionen avslutades dagen med idrott, vilket bestod av prov på HLR, Price och ABC som vi inte ens hade gått igenom.. skit kul...! Men när man hade gjort klart det fick man spela pingis. Ropade till mig Lukas då (som är sämst på pingis - så jag kunde känna mig lite bra för en gångs skull och vinna... eller? haha!) anyway.. vi spelade lite pingis och tillslut joinade också Felicia och Nikki. När lektionen tog slut hade jag största belutsångesten om jag skulle gå hem eller inte. Skulle nämligen möta några tjejor vid skolan igen klockan 19 för att åka till Miramar. Bestämde mig då att jag inte orkade gå hem, men efter lite övertalning lyckades jag också få Sofia att tänka om och vi gick hem efter att ha varit i skolan i två timmar i onödan.. haha! Gick då hem, bytte om, laddade mobilen och sen begav jag och Sofia oss till stranden där vi egentligen skulle ta taxi. Dock bestämde vi oss för att gå en ganska lång bit mot Miramar för att minska kostnaden för taxin. Slutade med dock att vi fick en hel del att prata av oss om och det var bara mysigt att gå den biten med min kära hermana. 
 
Efter en liten taxi färd var vi i Miramar och började gå runt i reabutikerna. Inne på berska hittade vi även alla tjejorna som vi egentligen skulle mött i skolan, men bestämde oss för att mötas där istället. Vi gick runt och kollade lite på reorna. Hittade även en klänning som fick följa med hem. Efter ett tag kände jag, Sofia och Elvira att var lite små hungriga. Vi gick då till en resturang där vi åt tacos och enchiladas - så gott. När vi hade gått runt lite till bestämde vi att ta en sista yogurt glass innan de stängde. I samband med det träffade jag även Olivia och Jessica som jag hade bestämt att se på bio med. Vi gick och köpte biljetter och lite gott och begav oss sedan in i salongen. Vi var till och med så ivriga att vi råkade gå in på den bion innan och trodde att filmen redan hade börjat. De hann inte ens städa innan vi var redo på våra platser. Efter 3 h var bion slut och vi begav oss vandrande hem igen. Efter en så grymt mysigt kväll - roligaste och bästa dagen på länge. Träffade Sofia ute och vi gick gemensamt med Kian hem och sen mötte jag äntligen min kära huvudkudde. En extremt bra och rolig kväll! 
Guapas! 

TORSDAG - 30 JANUARI

Publicerad 2014-02-01 15:12:13 i Allmänt,

Skoldagen rullade på som vanligt, med inget speciellt som hände. Dagen var ganska bra och jag var på gott humör hela dagen. Hann prata lite med mamma på skype efter skolan, och innan jag gick hem lyckades jag även hinna med att bestämma och skicka in mina val av induviduella val. För min del blev det Engelska 7 och Matte 4, skulle egentligen viljat läsa Spanska 5 men vår väldigt uppdaterade skola har inte den kursen, vilket jag verkligen inte förstår varför..?
 
Jag gick iallafall hem efter lite "häng" i skolan och var väldigt tveksam om jag skulle gå på tennisen eller inte, eftersom från Måndagens träningen hade jag totalt tappat motivationen.. Dock pallrade jag mig dit för att ge det en chans och dessutom om jag inte ville fortsätta längre så skulle jag betala för månaden Januari. Men som tur var så var tennisen skit kul och jag hade roligt hela tiden! Så det var bra att jag gav det en chans! Så när jag kom hem var jag verkligen jätte glad eftersom jag tycker tennis är kul och ville egentligen inte sluta, men eftersom jag inte var motiverad så kändes det lönlöst att göra någonting jag inte "njöt" av. Därför var jag så glad över att det var kul! När jag kom hem hade även Sofia kommit hem så vi satt och pratade i hennes rum, och innan jag ens hann gå upp i mitt egna rum så var det mat. Och jag tror även det var denna dag som vi fick hur god mat som helst! Verkligen super gott! 
 
Så efter en ganska slö dag i skolan, så lönade sig dagen rätt bra ändå! 
Väldigt konstig bild, men hade ingen att bjuda på så tänkte jag kunde väl visa min Torsdag i en min istället.. Gick väl runt och hade det här uttrycket fastklistrat i mitt ansikte hela dagen, haha! Förvirring på högsta nivå!
 

ONSDAG - 29 JANUARI

Publicerad 2014-02-01 14:55:03 i Allmänt,

Denna dag rullade skolan på som vanligt med mina två lektioner som jag hade. En väldigt slapp dag måste jag säga. På spanskan hade folk redovisningar hela lektionen och på ekonomin hade vi bara prov. När jag sedan slutade skolan hade jag bestämt med Sofia och Lill-ellen att gå till gymmet, först kände vi dock att vi behövde lite energi i form av mellis. Vi gick då till Eroski och köpte lite standard grejer och satte oss i en park på en bänk och åt och pratade. Efter en stund kom Sara som gjorde att vi blev påminda av tiden och att vi hade missat vår ingångs-tid. Vi som nämligen har köpt ungdomskort måste vara inne på gymmet innan klockan 17.30 för annars måste man betala mer. Dock frågade vi han i receptionen om det gick bra att vi kom in ändå, och efter lite sura miner gick han dock med på det. Vi tillbringade nån timme eller två där innan vi igen begav oss hemmåt. Då blev det vila, två PH-avsnitt, mat och sen var det bums i säng. 
 

TISDAG - 28 JANUARI

Publicerad 2014-02-01 14:48:46 i Allmänt,

För en gång skull dokumenterar/ skriver jag om en skoldag - impressive (sen at jag skriver om den 5 dagar senare är en annan sak, haha!) 
 
Men iallafall.. skolan var som vanligt första lektionen. Men när vi kom in på den andra lektionen för dagen, som är Humhum, så blev dagen lite mer intressant. Vi blev nämligen "omplacerade" till klassrummet som heter comunidad där ingen fattade nånting. Efter ett tag kommer Elvira in (vår lärare i humhum) in med en kille i 25 års åldern och en massa väskor. Först när han började plocka ur väskorna och vi såg innehållet, kunde vi konstatera att han var en tjurfäktare. Lektionen bestod då av att han berättade hur det går till i en tjurfätnings arena, vi fick även se kläderna de har på sig och även Linnea fick testa hans jacka (som btw kostar runt 400€). Han berättade även saker som man inte hade någon aning om: som att under en "show" fäktas/ dödar de ca 4-6 djur, och de dödar de alltid om de inte anser att tjuren är tillräckligt bra så att den senare kan avla och få kalvar som senare också ska växa upp och "användas". Vi fick även veta hur mycket han tjänar, vilket är vääldigt mycket om du frågar mig. Man får ju pengar för varje show man gör och hur bra den är och var den är någonstans. Men han sa att han tjänade mellan 12 000€ - 18 000€ per föreställning. Dock tror jag det var väldigt många detaljer som uteblev, bl.a vad de gör med tjuren innan den åker till arenan och massa annat. Jag personligen står inte alls bakom tjurfäktning (som de flesta i vår skola), tycker det är djurplågeri på högsta nivå och inte rättvist alls. Men man måste väl acceptera den spanska traditionen när man är i landet. Och eftersom han "el torero" också var hyfsatt känd var det väl ändå en "ära" att få ha träffat honom. Snygg klädstil tyckte jag även han hade, haha! 
 
 
 

Om

Min profilbild

Jennifer

Bor på Costa Del Sol - Solkusten i Fuengirola, Spanien som gäststudent i ett år. Skriver här för att ni där hemma ska få se vad jag gör här nere. Mest bara på kul!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela