LÖRDAG - 19 OKTOBER

Publicerad 2013-10-20 13:16:37 i Allmänt,

Heldag med familjen Andersson skulle jag kallat den här dagen. Från 10 - 22 kan man verkligen säga en heldag. Därför hoppas jag att ni förstår nu att jag har mycket att berätta! 
 
Dagen började alltså med att klockan ringde klockan 9 för uppstigning. Sofias föräldrar kom sedan och hämtade oss vid 10 och då var vi redo för avfärd. Vi bestämde oss då för att åka till Puerto Banus en liten sväng. Väl där gick vi omkgring lite och kollade på exrema lyxbåtar. Vi gick även förbi lite affärer, så som: Louis Vuitton, Gucci, Dolce & Gabbana och många fler. Eftersom det var ett riktigt högklassigt ställe såg man folket åka förbi i sina Mercedes eller Ferraris etc. Men det var kul att se hur det var där. Vi tittade runt, tog en glass, tog en cheeseburgare på McDonalds (min första sen jag kom hit!). Sedan begav vi oss vidare mot Gibraltar! 
 
Det tog ca en timme dit. När vi närmade oss började man se glymten av det stora berget och jag och Sofia blev mer och mer taggade. Vi gick igenom passkontrollen och tog bussen upp till själva centrumet. När vi gick där på den lilla torgsgatan träffade vi på en guide som berättade om en tur på 1,5 h där vi fick se, inprincip va Gibraltar hade att erbjuda. Nämligen: Den sydligaste punkten mot Afrika, St. Micheals grottan, aporna, Gibraltars smalaste punkt och krigsgrottorna. Jag skulle kunna berätta hur mycket som helst om alla grejerna men jag ska försöka att inte tråka ut er, istället visar jag lite bilder istället. Anyway.. när turen sedan var klar kände både jag och Sofia oss lite små hungiga, så vi satte oss på en liten resurang intill gatan. Vi fick även som utsikt från resturangen ett väldigt fint bröllop. När vi började känna oss klara i Gibraltar tog vi bussen ner till Spanien igen (eftersom Gibraltar tillhör England) och gick till bilen och åkte vidare.
 
Som en liten rolig grej hade vi bestämt att, på vägen hem, ta en liten tripp till smurfbyn. Varför den heter smurfbyn är för att smurffilmen spelades in där och alla hus är blåa, haha! Dock konstaterade vi sen att det inte var en så liten trip som vi trodde. Det tog nämligen ca två timmar att åka en snirklig väg upp i bergen till denna by. Och eftersom det inte fanns någon annan väg tillbaka så var det 2 timmar hem sen igen. Men det var kul att se den lilla smurfbyn! Vi träffade på Gammel smurfen och den smarta smurfen (vet inte vad de heter, hehe!) Vi 22 var vi somsagt hemma igen efter en lång dag. Jag gjorde inte så mycket på kvällen sen, kollade klart på Dirty Dancing 2, laddade in bilderna, pratade lite i skype med mamma hann jag med också. Lite små saker helt enkelt! Lite senare dock somnade jag som en stock. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En liten bild bomb såder från en väldigt rolig dag! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jennifer

Bor på Costa Del Sol - Solkusten i Fuengirola, Spanien som gäststudent i ett år. Skriver här för att ni där hemma ska få se vad jag gör här nere. Mest bara på kul!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela