"FINT VÄDER"

Publicerad 2013-10-30 18:18:30 i Allmänt,

Detta kommer vara ett sånt där stelt inlägg i liknelse med när man säger att "fint väder det är idag", för jag har verkligen inget viktigt att berätta om. 
 
Haha, en liten ovanlig inledning på ett blogginlägg men det får duga. Somsagt så har det inte hänt mycket de två senaste dagarna. Igår var det Salsa i två timmar efter skolan vilket alltid får en på bättre humör. Dock på slutet hade jag en sån stor energibrist så kunde knappt stå upp, var även så trött så sovmorgonen jag hade idag var verkligen välbehövlig. Dock hände det en lite läskig sak igår: Det började brinna i ett område lite längre upp i bergen, mellan Fuengirola och Malaga. Fick reda på det genom att min kompis som bor där och han sprang nämligen iväg från salsa lektionen i panik igår. Han beskrev det som att det var som på film, man såg bara eld komma från bergen. Hade halvt hjärtklappning halva kvällen pågrund av att det tills han senare sa att allt var under kontroll. Gosh, så scary! Anyway.. Idag har det inte hänt alls mycket. Som vanligt har jag bara två lektioner idag varav en av dem (spanskan) så fick vi tillbaka våra prov. Blev faktiskt hysfatt nöjd med resultatet och ska iallafall verkligen inte klaga. Efter skolan hände det verkligen inte mycket, var kvar 1 och 1/2 timme efter jag hade slutat och gjorde verkligen ingenting. Ville typ inte gå hem och kände inte för att göra någonting heller så det var bara att hänga i skolan. Hur ofta händer det liksom? Att man vill vara kvar i skolan, haha! Just nu sitter jag bara i min säng och är förvånad för att jag inte har något plugg. Eller jag har ju lite plugg som ska vara klart framöver men känner mig verkligen inte stressad eller ingen panik eller nått, så skönt! Och för att njuta av det ska jag sätta på ett avsnitt av New Girl, såg även på min käre väns blogg att andra säsongen av The Carrie Diaries har kommit ut så det måste jag kolla på. Vet inte hur jag kunde ha missat det, men tack käre vän för påminelsen! Haha! 
Hade ingen speciell bild att bjuda på, så det fick bli denna. Min käre vän Sofia tyckte hon ville använda lite Stockholmsord så därför blev det denna meningen till. Hahah! Så himla rolig! O ja, vi skriver till varandra på FB trots att vi har bara en trappa i mellan oss..! 
 
 
 
 

TO SUM IT UP

Publicerad 2013-10-28 23:47:27 i Allmänt,

Detta är en bild med fyra bilder från de två senaste dagarna. 
 
Högra nedre hörnet: Jag och Sofia skulle köpa present till Lucia, vi var då i Svenska butiken och skulle köpa lite godis. Då fick vi varsin hjärtformad klubba av kassören. Han blir alltid så nervös när vi kommer och vänder och vrider på sig och i sista sekund när vi, den här gången skulle gå ut genom dörren, gav han klubban till oss - Så sööt! 
 
Vänstra nedre hörnet: Detta foto är från igår när jag och Sofia höll på och klippa och klista, ja eller mest klippa, min halloween dräkt till halloween (ganska så självklart). Hade nämligen köpt en svart skjorta för jag hittade ingen svart väst och på ca 1/2 timme lyckades jag och Sofia göra den svarta skjorta till en ganska så good looking väst! Min outfit är inte så spexad och man kanske inte ser direkt vad jag är, men jag blev iallafall nöjd, och nu ser ni ett litet smakprov vad jag kan vara - du you have a guess? 
 
Högra övre hörnet: Fotot taget från idag. Vi flickor hade håltimme och alla hade precis haft prov så vi kände för att gå ut i solen och ta några foton. Efter ca (vad det kändes som iallafall) 1/2 h så var vi klara. När vi tog en bild så blev en inte nöjd, så när vi tog en annan bild så var den andra inte nöjd. Haha, tillslut så blev alla nöjda (förhoppningsvis, haha! Fina tycker jag alla blev iallafall!) Somsagt så har jag inte gjort så mycket i skolan idag. Haft tre lektioner, varav på två av dem så hade jag prov. Den sista var matte som också gick ganska smidigt fram. Så en ganska chill skoldag helt enkelt. 
 
Vänstra övre hörnet: Denna bild är tagen precis just nu, eller för ca 10 min sen. Jag och Sofia var så otroligt sugna på Oboy och eftersom Sofia fick 1,1 kg Oboy av sina föräldrar när de var här så har vi en del att dricka kan man säga. Därför har det nu blivit en vana, som en kvälls dryck, att dricka oboy. Får även ursäkta för våra fina ansikten men en ursäkt har vi faktiskt. Båda har vi varit duktiga och tränat och varit hurtiga. Sofia var på ett cirkelpass i skolan som hon beskrev som "sjuukt jobbigt men så himla roligt att hon kunde göra det varje dag". Jag själv har haft min tredje tennis träning. Den var kul men lite rörig ibland, haha! Men förhoppningsvis förbättrar jag mig ändå, trots att vi gör samma övningar varje träning. 
 
Aja, det om min dag och dessa bilder. Nu ska jag antingen gå och sova, vilket jag skulle behöva eftersom jag är så extremt trött. Eller så ska jag kolla på ett till avsnitt av New Girl. Dock fungerade det inte förut så om det inte för det så sover jag, och om det gör det - är det meant to be! Sov gott allesammans. 
 

26 OKTOBER

Publicerad 2013-10-27 18:32:32 i Allmänt,

Lucas födelsedag! 
 
Ja, igår fyllde alltså Lucia 10 år. Det firades stort och klockan 12.30 var det ca 15 barn här för att fira henne. Jag och Sofia satt mest i vardagsrummet och köket medans barnen var i källaren och åt och lekte lekar. Jag och Sofia fick ibland hjälpa till och Mammen och Abuela pratade i mellan åt med oss. Även när vi satt i soffan (som btw var så mysigt) så kom Abuelo och pratade med oss och lekte lite med Cleo. Igår kändes det verkligen som man var som en i familjen. Lite senare åt vi tårta och den var verkligen jätte god! Nån gång ska jag be om receptet och göra den hemma i Suecia, haha! Efter kalaset och de hade dött ut lite gick jag och Sofia upp på våra rum och chillade och kollade på serier. Vi gjorde ingenting på en ganska lång tid och jag märkte hur Sofia började bli rastlös. Efter lite övertalning från Sofias sida begav vi oss senare till skolan där vi träffade några andra. Vi satt där och pratade mest och gjorde egentligen inte så mycket. Klockan 21.30 började vi dra oss hemmåt, det ända var att det regnade ganska rejält. Vi fick dock skjuts av Rosanna och Birgitta som också bor i Los Pacos - så snällt av dem! Så vi slapp att bli rejält blöta. När vi kom hem var ingen av oss direkt hungriga så vi gick upp på våra rum igen och kollade på serier och åt godis, pratade och hade bara en allmänt skön slappar kväll. 
FELICIDADES LUCIA! (Bild tagen från Sofias blogg, dock tagen av mig - inte stolt fotograf, haha!) 

GRUPO DE SALSA

Publicerad 2013-10-26 19:16:59 i Allmänt,

Hola amigos! 
 
Gårdagen alltså. Salsa gruppen träffades utanför ett café som heter Bogart´s Café. Vi gick sedan vidare till någon annan salsa klubb som låg lite längre bort. Där satte vi oss alla och pratade lite och sedan började vi dansa! Det var verkligen super kul att dansa, dock lite synd (eller synd kan jag ju inte påstå) men eftersom det är ganska många tjejer i salsagrupppen och inte så många killar så var det att många tjejer fick stå och kolla på ganska länge och vänta liksom. Men efter ett tag kom några andra (bl.a Sofia) till caféet och joinade. När vi kände att vi var klara med det stället gick vi tillbaka till Bogart´s Café där de nästan alltid har liveband (tror jag). Så där var det lite mer liv och fart vilket var kul! Men vi tröttnade även där och gick sedan vidare, då splittrades även salsagruppen. Jag gick då med Sofia, Ellen, Lisa och några till, till en dansklubb. Eftersom det inte var så mycket drag ute stod vi mest och pratade. På dansklubben träffade vi dock några från skolan bl.a Malin och hennes kompisar från Sverige. Somsagt stod vi mest och pratade och då bestämde sig några för att gå hem. Jag och Sofia stannade dock kvar och gick in på dansklubben igen och dansade our asses of (så nu kan vi bocka av en punkt på vår bucketlist, eller hur Sofia? Haha) Vi fuldansade verkligen och om jag hade dansat så när de var jätte mycket folk där så hade alla säkert tyckt jag var skitkonstig, haha. Men kände att igår brydde jag mig verkligen inte och Sofia och jag bara körde. Efter 1 timmes fuldans började vi dock tröttna och började traska hemmåt till fots för en gång skull. Vi var dock lite rädda vid några tillfällen men vid ca 2.30 var vi hemma. Kul kväll med mycket dans! 
 
Jag ska berätta om idag i ett annat inlägg, hinner dock inte nu för att Sofia tjatar på mig att vi måste gå nu, vilket vi måste. Vi ska nämligen till skolan och träffa några andra, hänga där lite och sen kanske dra till Miramar (om jag orkar). Sen blir det myskväll efter det med fix av Halloween utklädnader och film. 
Grupo de salsa
 

SAD-HAPPY-SAD

Publicerad 2013-10-25 19:49:21 i Allmänt,

Get ready for an update! 
 
Ja, vad har jag egentligen gjort de senaste dagarna. Inte mycket känns det som. Kommer inte ens ihåg när jag senast bloggade men men. Kan iallafall berätta vad som är anmärkningsvärt.. som alltid, haha! 
 
I onsdags så var jag och Sofia i Miramar för att shoppa lite inför kommande högtid, nämligen Halloween - kusligt värre! Tänker inte berätta vad jag ska klä ut mig till, inte än i allafall, så får isåfall se bilder senare, hehe! Jag ge er dock en ledtråd att jag köpte en vit ganska pösig blus och en svart skjorta som jag ska klippa lite i. Här i Spanien är Halloween ganska stort (känner jag iallafall) och när jag har hört förslag av kompisar i skolan så är det verkligen satsiga saker de ska klä ut sig till! Iallafall Sofia hittade ingenting riktig än pågrund av att jag tror inte hon har riktigt bestämt sig än vad hon ska klä ut sig till men det får ni också se i bilder sen. Jag vill att han ska klä ut sig till en nyckelpiga men vet inte om hon tyckte om den ideen så mycket, haha! När vi kände oss klara med Miramar tog det ca 1 och 1/2 timme för oss att komma hem och vi båda höll nästan på att somna på bussen för att vi var så trötta. När vi kom hem gjorde vi inget speciellt. Jag har börjat kolla på NEW GIRL!! Så bra! Så kollade på några avsnitt av det! Det är så roligt, gapskrattar typ hela tiden och Sofia undrar varje gång vad det är för fel på mig. Haha! Sen berättade Mammen massa saker för mig och Sofia när vi satt vid matbordet som var så roliga. Orkar inte berätta om det så ni kan läsa det på Sofias blogg: www.brb.blogg.se  
 
Torsdag hände verkligen ingenting märkvärdigt! Var dock ganska effektiv när det gällde pluggandet. Så det var kul! Vid 19 började tennisen så var en timme på den innan jag gick hem igen och kollade på lite serier. 
 
Idag, Fredag, har verkligen varit en upp och ner dag... Glad, ledsen, glad, ledsen. Så har hela dagen varit ungefär. Dagen började bra, fint väder, glad etc. Fick sedan reda på en grej som gjorde mig arg, ledsen, depp allting negativt som man egentligen kan komma på. Orkar inte förklara var det var men man kan iallafall säga att har aldrig varit med om det tidigare - first time för everything.. Humöret gick dock upp lite senare. Väntade på Sofia i ca 1 timme och fick sällskap under timmen vilket gjorde det hela lite roligare, hade även ett litet vattenkrig och jag vann! Efter skolan gick jag och Sofia och köpte lite presenter till Lucia som fyller år imorgon! Förhoppningsvis så ska vi kanske baka tårta ikväll som jag och Sofia skulle få hjälpa till med! Dock känns det som jag och Sofia förstör deras tårtplaner eftersom hon ör gluten och jag är nöt alergisk, haha! men men..! Just nu gör jag verkligen inte mycket. Sitter i Sofias rum för omväxlingens skull och bloggar, lyssnar på musik, chattar etc. Och nu alldeles ska jag hoppa in i duschen och börja fixa mig för LA NOCHE DE SALSA! Tagga! 
En liten rolig bild från min nya favoritserie! (Viggan tänkte på dig när jag började se, och förlåt för mitt stavfel! Men du vet ju att jag gick särengelska.. ;) Haha <3) 
 

PROVENS DAG

Publicerad 2013-10-21 18:26:27 i Allmänt,

Idag har jag klarat av ett engelska prov, fått tilbaka ett förkassligt matte prov och haft/ har panik över mitt kommunikations prov. Idag är det en härlig dag..! Nej men engelskan tycker jag faktiskt gick hysfatt bra för att inte ha pluggat nästan nånting. Matten gick ju inte sådär bra vilket jag var väldigt förbannad på ett tag men min kompis lyckades få mig att tänka på annat så det var ju positivt, haha! Sen har jag ju fortfarande panik över kommunikations provet imorgon som är muntligt. Men förhoppningsvis lugnar det väl ner sig snart. 
 
Just nu är jag hemma con mi familia. Mi hermana är dock inte hemma ahora, pågrund av att hon har sin familia sueca aquí och hon är med dem eftersom de åker hem imorgon. Det är lite lonley här utan henne men jag ska underhålla mig med annat under tiden. För snart jag ska gå och ha min första tennis träning, wihoo!! Äntligen säger jag bara. Har typ tjatat på min idrotts lärare ända sen vi började att jag har velat spela tennis och nu äntligen ska jag det! Jag och en tjej i skolan ska börja på det, vi bor ungefär grannar och tennisklubben är ca 5 min här ifrån så det är hur perfekt som helst. Men nu måste jag börja göra mig iordning osv, men ni alla får ha ett försök till en trevlig måndag, haha! 
Så är såg det ut igår när jag pluggade i solen samtidigt som jag åt min Special K energy bar
 

FREDAG - 18 OKTOBER

Publicerad 2013-10-20 23:19:00 i Allmänt,

 
 
Tänkte snabbt lägga in ett inlägg angående fredagen. Den var väldigt mysig, jag tyckte den även då var anmärkningsvärd här på bloggen. 
 
Så Fredagen. Dagen innehöll inte så mycket skola direkt. Hade sovmorgon till 11 då jag började med ekonmi, som btw är så mycket roligare nu! Sen hade jag en halvtimmes lunch pågrund av att vi har ett klassråd som tar upp en halvtimme av vår lunch. Men som tur är behöver man inte stressa för man har mer tid än vad man tror. Dock efter lunchen hade jag ett otroligt roligt Naturkunskaps prov... (lägg märke till min ironi). Dock ska jag väl inte vara för ironisk för det gick faktiskt bättre än vad jag hade trott. Skoldagen avslutades med beachvollyboll på stranden som idrott. Vi begav oss sedan tillbaka till skolan för att duscha av oss och göra oss iodrning. Vi skulle nämligen åka till Michelle som bor i Marbella. Jag och Felicia fick skjuts av Felicias snälla mamma, dock var vi lite tidiga så vi stannade på en strand intill Marbella där de som ville bada fick bada. Där var vi och tog några fina bilder och tillbringade lite tid innan vi skulle bli avlämande hos Michelle. Väl framme satt vi och pratade och körde en lek (som var skit svår, haha!), fick även en visnings runda i hennes hus som är så extremt fint! Vi gjorde oss sedan lite iordning för att äta middag ute. Kvällen i sin helhet så var det mycket prat och skratt, vi hade det allmänt bra helt eneklt. Vid 9 hämtade också Felicias snälla mamma oss och Felicia och jag sa hejdå till las chicas och åkte hem. Mycket mysig kväll med andra ord! 
 

LÖRDAG - 19 OKTOBER

Publicerad 2013-10-20 13:16:37 i Allmänt,

Heldag med familjen Andersson skulle jag kallat den här dagen. Från 10 - 22 kan man verkligen säga en heldag. Därför hoppas jag att ni förstår nu att jag har mycket att berätta! 
 
Dagen började alltså med att klockan ringde klockan 9 för uppstigning. Sofias föräldrar kom sedan och hämtade oss vid 10 och då var vi redo för avfärd. Vi bestämde oss då för att åka till Puerto Banus en liten sväng. Väl där gick vi omkgring lite och kollade på exrema lyxbåtar. Vi gick även förbi lite affärer, så som: Louis Vuitton, Gucci, Dolce & Gabbana och många fler. Eftersom det var ett riktigt högklassigt ställe såg man folket åka förbi i sina Mercedes eller Ferraris etc. Men det var kul att se hur det var där. Vi tittade runt, tog en glass, tog en cheeseburgare på McDonalds (min första sen jag kom hit!). Sedan begav vi oss vidare mot Gibraltar! 
 
Det tog ca en timme dit. När vi närmade oss började man se glymten av det stora berget och jag och Sofia blev mer och mer taggade. Vi gick igenom passkontrollen och tog bussen upp till själva centrumet. När vi gick där på den lilla torgsgatan träffade vi på en guide som berättade om en tur på 1,5 h där vi fick se, inprincip va Gibraltar hade att erbjuda. Nämligen: Den sydligaste punkten mot Afrika, St. Micheals grottan, aporna, Gibraltars smalaste punkt och krigsgrottorna. Jag skulle kunna berätta hur mycket som helst om alla grejerna men jag ska försöka att inte tråka ut er, istället visar jag lite bilder istället. Anyway.. när turen sedan var klar kände både jag och Sofia oss lite små hungiga, så vi satte oss på en liten resurang intill gatan. Vi fick även som utsikt från resturangen ett väldigt fint bröllop. När vi började känna oss klara i Gibraltar tog vi bussen ner till Spanien igen (eftersom Gibraltar tillhör England) och gick till bilen och åkte vidare.
 
Som en liten rolig grej hade vi bestämt att, på vägen hem, ta en liten tripp till smurfbyn. Varför den heter smurfbyn är för att smurffilmen spelades in där och alla hus är blåa, haha! Dock konstaterade vi sen att det inte var en så liten trip som vi trodde. Det tog nämligen ca två timmar att åka en snirklig väg upp i bergen till denna by. Och eftersom det inte fanns någon annan väg tillbaka så var det 2 timmar hem sen igen. Men det var kul att se den lilla smurfbyn! Vi träffade på Gammel smurfen och den smarta smurfen (vet inte vad de heter, hehe!) Vi 22 var vi somsagt hemma igen efter en lång dag. Jag gjorde inte så mycket på kvällen sen, kollade klart på Dirty Dancing 2, laddade in bilderna, pratade lite i skype med mamma hann jag med också. Lite små saker helt enkelt! Lite senare dock somnade jag som en stock. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En liten bild bomb såder från en väldigt rolig dag! 
 
 

HOSTA HOSTA

Publicerad 2013-10-16 20:48:28 i Allmänt,

Idag har det varit en ganska så normal dag! 
 
Började klockan 11.20, dock så glömde jag bort att vi hade flyttat engelskan till idag så missade den.. sä jäkla synd asså...! Haha! Hade min första lektion som var spanska och sedan lunch. När jag nu nämner lunch så kan jag meddela att vi har världens bästa mat på vår skola. Jag har nog aldrig ätit så god skolmat som den här! Sa det bara för att göra er där hemma extra avensjuka liksom, haha! Efter lunch hade jag håltimme och jag pluggade flitigt med några personer som kom och gick lite. Kände mig väldigt effektiv och gjorde mycket utav matten. När klockan började dra sig mot 15.30 började min sista lektion som var ekonomi, även den var ganska chill. Vi håller på att göra affärsplaner och jag har världens bästa affärside så automatiskt blir det ju kul! Efter skolan har vi något som kallas "mattestuga" på onsdagseftermiddagar, så jag och Jessica gick dit och pluggade matte inför provet vi har imorgon. Efter någon timme kände vi båda inte riktigt för att gå hem så vi satte oss på ett annat ställe och pluggade lite allt möjligt. Jag försökte göra min Spanska läxa som jag har tills imorgon, men det gick ju inte så bra.. Vi pratade, gjorde läxor, chillade, sen kom Sofia och joinade oss och då pratade vi ännu lite till. När vi kollade på klockan konstaterade vi alla att vi aldrig har varit i en skola så länge inpå kvällen som vi var. Vi började gå därifrån vid 19.45 tror jag, och nu har jag varit hemma i ca 20 min kanske. Haha två lektioner idag dock längsta dagen i skolan! Och juste kanske ska förklara hur jag menade med rubriken också - annars hade det varit rätt osammanhängande, haha! Nej men jag har haft en väldigt irreterande hosta i typ två dagar nu. Jag är varken förkyld eller nått annat men det när jag hostar låter det som jag har varit förkyld i typ en vecka, samtidigt som min röst försvinner lite då och då fastän jag inte är hes. Väldigt märkligt, haha så nu fick ni det förklarat. 
Hade ingen rolig bild från idag så jag kan visa er alla gäststudenter på skolan istället! Ni vi var på tjurfäktningsarenan i Ronda. 
 

CORY MONTEITH

Publicerad 2013-10-15 00:01:49 i Allmänt,

Jag har precis sett Glee´s hyllnings avsnitt till Finn Hudson aka Cory Monteith. Jag kunde inte sluta gråta och har fortfarande inte gjort det. Vet inte riktigt vad jag ska skriva förutom att det bara är så synd! Jag vet att han gick bort för länge sedan och det kanske verkar konstigt att jag skriver detta nu. Men jag ville bara på något sätt hylla honom. 
Rest in peace Cory Monteith 
 

HELGEN + TORSDAG

Publicerad 2013-10-13 21:48:34 i Allmänt,

Förlåt för min sega uppdatering men anledningen är för att jag inte har haft tid eller orken för det tas alltid så mycket bilder och jag vill lägga upp alla och då skiter jag i det istället, haha! 
 
Torsdag: 

Dagen rullade på som ett vanligt torsdags-schema förutom att vi hade prov näst sista lektionen och jag kan tyvärr inte avgöra om det gick bra eller inte. Men kan iallafall berätta att jag hann inte / kunde inte 1 av fyra frågor så svarade inte alls på den. Tror dock inte det var så jätte bra, men men.. vad ska man göra. Slutade sedan klockan 15.40 och stannade kvar i skolan tills klockan 18 då det var lite salsa för alla som ville vara med. Sen gick vi alla till ferian för lite dans där istället. Och såklart skulle vi fira Nikkiplutt som fyllde år. Vi gick då, väldigt många, från skolan till hennes värdfamiljs caseta och väntade in henne, som en liten surprise. Dock var det inte så stor surprise för jag tror inte visste om att alla skulle vara där och äta, haha! Men vi sjöng för henne och åt middag och pratade. Sedan gick vi runt lite på Ferian. Några åkte en urläskig karusell, själv stod jag nedanför och kollade på, haha som en riktig mamma som fick hålla i allas koftor, mobiler solglasögon m.m. Som tur var det några fler som inte åkte så jag var inte totally alone. Kvällen blev hysfad tidigt och vid 11 var vi hemma för att sova. 
 
 
 
 
 
 
GRATTIS NIKKIPLUTT!!! 
 
 
Fredag:

Skolan rullade på som vanligt på fredagen och inget speciellt hände. Kvällen likaså, vi gick hem pluggade gjorde irodning oss och begav oss för att möta upp några. Det var ju Sverige match i fredags så vi kollade lite på, tror dessutom att Sverige vann. Har inte så stor koll för jag är inte det största fotbollsfanet om man säger så men det är ju bra att de vinner. Efter det vi gick runt lite, innan vi gick till ferian och där gick vi också bara runt. Man gick från grupp till grupp och tillslut hittade jag och Nikki salsakillarna och några till från skolan som vi gick och dansa alla möjliga latinamerikanska danser med. Det var riktigt kul! Nikki och jag var ganska trötta och gick runt och pratade ganska länge på ferian innan vi bestämde oss för att dra oss hemmåt. Ringde då Sofia som också var ganska trött på ferian och vi åkte hem. Efter att ha varit på ferian ca 3-4 gånger så tröttnar man ganska snabbt. Allting är liksom samma, såklart är det kul och så men hade nog räckt med 2 gånger. 
 
Lördag: 

Gårdagen alltså! Det hände ganska mycket på kort tid och nästan ingenting på väldigt lång tid. Jag vaknade upp runt 11, satte igång och plugga min kära naturkunskap. Vid 12 fick jag ett meddelande på FB från mi hermana att vi skulle ner och äta frukost. Planerna var inte så många fördagen förutom att plugga och det hade jag redan besämt sen långt innan. Pluggade inprincip hela dagen med några solpauser där jag och Sofia låg och bättrade på brännan lite på solterassen. Ni vi sedan gjorde vårt "sista" pluggpass bestämde vi oss för att ta en liten powernap i mitt rum. Efter ca två timmar vaknade jag och kollade på klockan. Efter ett konstaterade att jag verkligen var tvungnen att plugga lade jag mig ner igen för att läsa min naturkunskapsbok igen. Somnade då såklart igen och Sofia och jag vakande upp 45 min senare, tröttatjejer.se, haha! Vi gick då ut för att köpa godis så vi kunde piggna till lite. Vi gjorde iorning oss ganska snabbt men såklart blev vi försenade, som vi alltid blir. Vi åt på tre röda och sedan putsade på oss det sista, sen gick vi. Mötte upp några vid skolan och begav vi oss hem till en kille vid namn Leo. Han gick på skolan förra året och hade bestämt att ha en hemma fest. Kvällen var väldigt rolig fram tills det hände lite grejer och vi alla var tvungna att gå. Men ingen större fara skedd vi gick då alla till ferian.. igen..! Haha! Väl där gick vi till dansstälelt där jag och Nikita hade varit och dansade. Dock var det mycket roligare igår för det var mycket mer folk och alla var med dansglada och bara släppte loss. Var så himla kul att se! Ganska förståligt att det var mycket folk eftersom det var sista Feriakvällen. Dock var jag och Sofia ganska trötta så vi åkte hem ganska tidigt, efter att ha köpt ett chokladdoppad marshomellows spätt först! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JAG DRUNKNAR

Publicerad 2013-10-09 23:05:14 i Allmänt,

Asså förlåt men nu kommer det komma ett väldigt negativt, deprimerande och vädigt argt inlägg.. 
 
Jag orkar inte med mina läxor/ prov/ inlämningar just nu.. Jag har hur mycket som helst. Jag dunknar seriöst i ett hav av skolböcker/ papper/ pennor allt som har med skolmaterial att göra.. Nu tänkte jag räkna upp för er allt som jag har framöver: 
 
Torsdag: 
- Kommunikations prov 
- Svenska uppgift: Kolla på 1,5 h timmes lång film 
- Spanska läxa 
 
Fredag: 
- Naturkunskap: Inlämimng av instuderingfrågor (vem har seriöst in inlämning på instuderingsfrågor om ett prov) 
- Svenska: Renskriva personporträtt 
 
Måndag: 
- Engelska inläming 
 
Tisdag: 
- Naturkunskaps prov 
 
Torsdag: 
- Matte prov 
 
Fredag: 
- Renskrivning av Ekonomi inlämning 
 
Måndag: 
- Engelska prov 
 
Asså jag orkar seriöst inte. Ni vet det läget när man har så mycket så vad man än gör så hinner man inte med någonting och tillslut så skiter man i det. Så känner jag just nu. Jag sitter och skriver ett blogginlägg när jag egentligen borde skriva och öva på den där j*vla naturkunskapen. Det är den som jag har mest panik över, för jag kan verkligen inte ämnet.. Jag förstår väldigt lite och jag har verkligen inget intresse utav att lära mig det heller. Men det går ju liksom inte att göra nånting åt.. Jag får väl få F då.. Dessutom är det Ferian hela helgen och förmodligen utgång. Men det är väl ioförsig ganska bra för jag kommer ändå inte plugga en Fredag och en Lördag kväll. Men på dagarna lär jag ju få sitta inne hela dagarna för att kunna vara någorlunda förberedd inför de jag har framför mig. 
 
Förlåt för ett väldigt nerstämt inlägg men jag var bara tvungnen... 
 

TISDAG

Publicerad 2013-10-09 10:32:04 i Allmänt,

Tisdagen rullade på som vanligt, dock så var jag så extremt trött hela dagen. När vi hade svenska lektion i 1 h 20 min, kände jag att ögonlocken rullade ner ett antal gånger. Satt bara och kollade på klockan och räknade ner minutrarna så jag inte behövde skämma ut mig själv genom att somna och slå huvudet i bordet eller nånting, haha! Somsagt så är Tisdagar min längsta dag och jag slutade klockan 16.30. Vid 17 började min andra salsa lektion, tyävrr så missade jag förra gången så det var lite svårt att hänga med på vissa steg ibland men jag tycker jag ändå fick till det sen. Juste jag glömde berätta att på kultur lektionen idag så gjorde vi en liten "utflykt", vi gick nämligen till ett café och åt churros med choklad. Eftersom det är just en kultur kurs så ska man testa på den sanska kulturen och vad den har att erbjuda, och just den här dagen blev det churroz. Har ätit det en gång förut på sergelstorg i Stockholm men då var det inte alls lika gott som här. Dock orkar man inte äta så mycket eftersom det är friterad deg så blir det ganska mäktigt. 
 
Idag står det mycket men lite på schemat. Lite på mitt lektions schema men mycket på mitt "to do" schema. Har nämligen bara två lektioner idag och den första börjar 11.20 , sen har jag den andra vid 13 nångång och då slutar jag 14.30. Dock efter det måste jag stanna kvar i skolan för jag har hur mycket som helst att plugga..! Inte ens roligt. Jag har 5 prov/inlämngar från och med nu till nästa vecka (fredag). Kill me now liksom.. Aja, det är väl bara att stå ut I guess. Men nu måste jag börja göra mig iordning för att strax gå till skolan. Hoppas ni alla får en super bra Lill Lördag! 
 

PLAZA MAYOR

Publicerad 2013-10-08 01:14:35 i Allmänt,

Hola todos! 
Idag har det varit en mycket bra dag! Dagen började med att jag vaknade väldigt sent (enligt mig), 11 vakande jag till och började kolla på andra avsnittet på Glee! Är så himla glad över att de har börjat sändas igen. Klockan 13 började göra mig iordning för att möta upp Felicia vid Los Boliches stationen för att åka till Plaza Mayor för lite storshopping, haha! Vi handlade kläder, åt lunch/middag (något mitt i mellan), och åt glass och gick runt och njöt av sagobyn som vi började kalla det. Vid 7 tiden började vi dra oss hemmåt. Sen dess har jag bara chillat, skulle pluggat men såklart blev det inget av det. Kollade istället på första avsnittet av The Vampire Diaries! Det har äntligen kommit ut!! Så glad, och såklart är det fortfarande lika bra!! Just nu är jag super trött och super hungrig.. Men ska besvara den första längtan och det är att sova. Imorgon är det en väldigt lång dag, ser både fram emot den och inte. Hoppas ni alla får en god natts sömn, haha! Gonatt. 
 

FERIAN

Publicerad 2013-10-07 20:20:40 i Allmänt,

 
 
(Två översta bilderna tagna från Sara, den sista från FB någonstans, haha!)
 
Tänkte berätta lite om min gårdag. Dagen började med att jag vaknade ganska sent, var hyfsatt trött och bara allmänt seg så jag låg väl kvar i sängen tills klockan var 12. Klockan tickade på och planerna för dagen ändrades hela tiden men tillslut gjorde vi ingenting iallafall. Jag försökte plugga lite men blev störd ibland av Sofias rastlöshet, haha! Klockan började närma sig 7 och jag och Sofia började göra oss iordning för kvällen. Vid 9 gick vi hemifrån för att möta upp de flesta vid ferian. Inget hade direkt dragit igång än (tyckte vi), så vi begav oss mot piren där vi träffade några andra chicas. När vi sedan hade suttit där i en timme kände vi för att röra på oss så vi gick upp på stan lite. Haha, tyvärr så var det helt dött överrallt så vi gick till Ferian igen. Som tur va var det lite mer drag och vi mötte nästan alla från skolan. Kvällen gick nästan bara ut på att gå runt, det var inte så mycket drag på "dansställena" och inte heller på gatorna, så somsagt så träffade man på folk ibland, bytte grupp för att gå med de andra, bytte igen, gick runt. Så var kvällen i sin helhet. Vid 3.20 Satte vi oss på ett matställe där en av tjejerna tog en macka. Efter det åkte vi äntligen hem! Kvällen var kul men jag tror jag hade lite för höga förväntningar. Jag trodde det skulle vara mer drag, mer dans osv. Men det var kul att prata med folk och se hur ferian såg ut. Ni ser ungefär på den sista bilden hur det såg ut, så det var ju super mysigt att gå där under alla lysen! 

Här ska det vara en rubrik men jag kommer inte så någon så det blir lite flumtext istället hehe

Publicerad 2013-10-06 18:20:00 i Allmänt,

Holaa! 
 
Tänkte att jag kunde slänga in ett litet gästinlägg medans Jempi står i duschen. För er som inte vet heter jag sofia, kommer från götet och är Jennifers hermana. Just nu sitter jag i hennes rum och lyssnar på henes spotify lista, ganska så sjukt att vi har exakt samma musik smak! Ikväll börjar ferian dvs Funkans festvecka så ikväll ska vi ut och baila baila med massa andra! Ska bli såå kul. Nu verkar det som att Jempi kommer så nu måste jag säga hejdå! Titta gärna in på min blogg om ni vill, haha inte alls smygreklam! :)) 
 
Beso
 
Bilder från våran filmkväll igår som spårade med massa biilder o videos istället! 
 
 
 
 

RONDA

Publicerad 2013-10-06 14:03:21 i Allmänt,

Min gårdag i bilder: 
 Bilderna är mina egna men även andras, just so you know!
 
Vi besökte alltså staden Ronda igår. Det är en bergsby som ligger 1,5 h bussresa från Fuengirola. Bussen gick alltså från ferian klockan 9 och vi var i Ronda runt 10.30. Väl framme satte vi oss, alla gäststudenter (de som läser vår humhum kurs), på ett café där skolan bjöd på antingen kaffe, varm choklad eller te. Efter ca en timme begav vi oss vidare till en plats där det var världens utsikt, självklart togs ju då massvis med foton. När vi sedan hade njutut av utsikten ett tag gick vi till en tjurfäktnings arena, där våra lärare berättade olika saker och vi fick se var tjurarna låstes in innan själva tjurfäktningen, vad mattadorerna (stavning*) har på sig och massor mer. Efter det begav oss vidare till en bro och även där var utsikten to die for! Efter det hann vi sätta oss i en park och äta vår matsäck, gå till torget och äta glass, shoppa på en shoppinggata, ta massa bilder och bara njuta av Ronda, innan det var dags att åka hem med bussen klockan 15. När vi kom hem var vi helt döda och när vi väl kom innan för dörren bara chillade vi, åt godis och kollade på film hela kvällen. Sofia och jag såg filmen Step Up 4, den var så j*vla bra!! Var helt lytisk sen när jag skulle sova, och huvudrollen var ofcourse så extremt snygg!! 
 
Idag vet jag inte riktigt vad som står på schemat.. Planerna är väldigt oklara för dagen, men som det kanske ser ut nu så ska två tjejer komma hit för lite plugg på solterassen. Dock är planerna för kvällen glasklara. Ferian har börjat och vi ska dit och åka karuseller, dansa, äta och ha det bara allmänt bäst!
 
 
 
 
 
 

FELIZ

Publicerad 2013-10-03 22:36:37 i Allmänt,

Idag är är jag så glaad! Vet dock inte varför.. Allting vände typ efter ett samtal med Liza och sen blev jag typ gladare. Aja, ska berätta lite om min dag då. 
 
Dagen började alltså med att jag verkligen inte ville gå ur sängen...! Kände att jag bara ville ha sovmorgon och ligga kvar under täcket och gå upp typ om en timme, det skulle liksom varit lagom. Men nej nej. Gick upp, gjorde morgon rutinen, gick till skolan, första lektionen svenska osv. Måste bara snabbt tilllägga att jag har aldrig gillat svenska. Hade inga bra lärare både på högstadiet eller i ettan, men den läraren jag har nu har vänt hela min uppfattning om svenska. Även fast vi nu håller på med värdelns tråkigaste ämne: Antika litteratuen, så gör vår lärare det intressant och jag satt hela lektionen helt fokuserad. När lektionen väl tog slut så ville jag bara att den skulle fortsätta.. Så himla konstig men så extremt roligt! Efter det hade jag massa andra lektioner, måste bara tilllägga lite kort igen att dagens lunch var så extremt god! Det var fisk, men det var så otroligt gott. Anyway slutade dagen med matte och hade ca 20 min fritid innan stödgrupperna började, det är en obligatorisk tid för oss gäststudenter att sitta i grupper och prata om vårt liv här. När den halvtimmen var över stannade jag kvar i skolan lite för jag hade bestämt "möte"/ tid med Liza (gäststudenternas mamma) och det kändes så skönt att prata med henne! Lättade liksom lite på hjärtat, hade egentligen inget problem att prata om utan ville bara prata av mig på något sätt. Låter säkert jätte konstigt men när man är i den här miljön med så mycket nytt så var det skönt att bara prata med någon om det som är typ erfaren. Anyway.. De samtalet slutade runt 18, jag gick hem fort som tusan och hade sällskap med pappi lite i telefonen påväg hem, vilket var jätte mysigt! Bytte om snabbt som attan och begav mig till skolan igen för att möta upp Fellan. Vi gick då en ganska lång PW till strandens slut, pratade om allt och ingenting, väldigt trevligt må jag säga. När vi sedan var påväg hemmåt mötte vi upp Sofia vid skolan som satt och vänta. Vi kollade in genom fönstrena på skolan och såg massa folk, kom på att det var tapas kväll för alla värdfamiljer. Vi gick då in för att hälsa på våra familjer och hittade då några vänner som stod i en liten klunga och pratade. Kände mig dock inte så speciellt fräsch när alla var lite uppklädda och vi kom där i svettiga träningskläder, haha! Vi bestämde oss dock för att äta en liten bit av smörgåstårtan och pratade med de som var där. Väldigt roligt! Nu har vi precis ätit och ska snart hoppa in i dushen, tänkte göra ekonomi läxan men jag känner att jag möjligtvis inte kommer orka det, haha! Ska försöka att lägga mig tidigt idag, jag vet att jag har sagt det i två veckor nu men nu ska jag verkligen försöka. Haha! 
 
Lite solnedgångsbilder från powerwalken: 
 
 
 
 
(Så vackra och inte alls svettiga...! Eller...?) 
 
 
 
 

HÅLTIMMARNAS DAG

Publicerad 2013-10-02 23:37:15 i Allmänt,

Denna dag har varit vääldigt lång med inte så mycket göra. Dagen började med att jag gick upp som vanligt 7.40 för att göra hela morgon rutinen. En timme senare begav jag och Sofia oss till skolan och var tvugnen att skynda oss ganska rejält den här morgonen. Väl framme i skolan var alla precis redo att gå in i sina klassrum och jag konsaterade då att jag inte behövde skynda in i något klassrum. Eftersom jag har varit sjuk de senaste två dagarna så var jag tvugnen att prata med lite lärare etc så bestämde mig igår för att gå till skolan klockan 9 med Sofia trots att jag började 11.20 idag. Dock kändes det ganska nödvändigt, jag pratade med vår idrottslärare angående tennis, pluggade matte, kollade mina mail på skolhemsidan m.m. Dock efter ca en timme kändes det som jag hade gjort allting och då var det liksom en timme kvar. Som tur va fick jag lite sällskap av folk som kom och gick. Efter spanskan så hade vi lunch och återigen håltimme. Vi satte oss då med några andra och skulle plugga matte vilket inte gick så bra, vi pratade såklart istället och jag fick inte så mycket gjort. Efter någon timme gick jag och Felicia till Eroski och köpte lite gott och satt utanför i värmen och pratade. Efter ett tag gick vi sedan in och hade vår sista lektion för dagen vilket var Ekonomi. Gick sedan på mattestuga efter det, dock hjälpte det inte så mycket så jag och Jessica satt istället och pratade utanför och försökte faktiskt jobba medans. Gick efter det hem vid 17.30 och tog bara det lugnt i någon timme innan Sofia började tjata om att hon tyckte hon mådde illa och var tjock m.m. och ville ut och springa. Efter lite övertalning fick hon med mig och vi sprang hyfsatt snabbt ner till stranden, gjorde lite övningar. Vi gick sedan ner till strandkanten och satte oss i sanden och pratade om allt och lite till. Väldigt mysigt må jag säga! Vi begav oss sedan hemmåt för lite mat. Och nu har det kommit till att jag precis har duschat och ska snart krypa ner i sängen och läsa 7 sidor ur vår fantasktiska (...) svenska bok som jag fick idag... Imorgon är det, till skillnad från idag, en väldigt innehållsrik dag! Gå jag behöver min skönhetssömn..! Ha! 
 
En väldigt ful bild på mig på stranden från ikväll. Sofia ville inte ställa upp på bild så för att liva upp inlägget lite, så bjuder jag på denna. 
 

ONÖDIG/NÖDVÄNDIG DAG

Publicerad 2013-10-01 18:33:46 i Allmänt,

Idag har det varit en lite mitt i mellan dag. Som rubriken lyder: En onödig/ nödvändig dag. 
 
Vaknade upp klockan 7.30 av klockan som ringde, satte mig då upp och svalde. Märkte då att jag hade extremt ont i halsen, la huvudet på kudden igen och somnade om. När jag sedan vaknade igen klockan 8.30 hade jag inte alls lika ont i halsen och blev lite rädd över att jag kanske kunde gått till skolan idag iallafall. Jag somnade dock om ca en timme till och sedan gick jag upp. Dock under dagen har jag fått torrhosta och ett antal hostattacker och jag har även fått gå och snyta mig ett flertal gånger. Kunde väl gått till skolan idag kände jag men hellre helt frisk än halvt sjuk och gå till skolan iallafall. Dagens stora sorg har varit att jag missar den andra salsa lektionen som nu har hållt på i 1 och 1/2 timme. Har lite ångest för vår salsa lärare sa specifikt att man helst inte skulle missa de två första månaderna... Och såklart gör jag det (iallafall en av dem). Men tydligen var det lugnt iallafall och jag ska öva hemma. Så Sofia har lovat (ser du det Sofia?) att öva med mig, så det känns bra, haha! Anyway.. Efter att ha degat lite i sängen så bestämde jag mig för att vara effektiv iallafall, så under dagen har jag jobbat matte i totalt 2 timmar och sen har jag läst i min svenska bok i totalt 1 & 1/2 timme. Så jag känner mig ändå nöjd med dagen. Om ca 1 minut kommer Sofia skrika på mig att vi ska gå, har nämligen lovat henne att vi ska gå och köpa godis i Svenska affären och suktan efter godis börjar bli större och större faktiskt. Så nu måste jag gå! Bye Bye! 
En väldigt ful bild på mitt ännu fulare matte häfte.. Tänkte visa min effektivitet i bild också nämligen, haha! 
 

Om

Min profilbild

Jennifer

Bor på Costa Del Sol - Solkusten i Fuengirola, Spanien som gäststudent i ett år. Skriver här för att ni där hemma ska få se vad jag gör här nere. Mest bara på kul!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela